Розвідка Естонії: Не варто вірити розмовам Кремля про мир

Розвідка Естонії: Не варто вірити розмовам Кремля про мир

Укрінформ
Голова Департаменту зовнішньої розвідки (VLA) Естонії Каупо Розін вважає, що Росія намагається поширювати на Заході чутки про можливий мир у війні з Україною, але насправді вона бачить цю війну як тривалу.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на заяви Розіна на Естонському TV.

Керівник естонського розвідувального відомства підкреслив, що Росія не досягла своїх цілей щодо України, але й не змінила їх. «Ми живемо поряд з дуже злою державою, яка веде завойовницьку війну проти свого сусіда та чиї амбіції більше, ніж тільки ця країна, Україна, і чиї амбіції також спрямовані на зміну всього європейського порядку безпеки», - сказав Розін.

За його словами, Росія готова продовжувати війну стільки, скільки потрібно, попри те, що на Заході вона намагається поширювати чутки про те, що Москва зацікавлена у мирі. «Росія розглядає як один із факторів ризику для себе підтримку України з боку Заходу, тому один із напрямків її дій – підірвати і, бажано, припинити підтримку Заходу», – зазначив глава VLA.

За його словами, «є різні люди, якими Росія намагається маніпулювати як інформаційними агентами чи агентами впливу на Заході, і цей наратив про мир – дуже поширена тема, яку продавлюють». Також він нагадав, що про можливий мир Заходу розповідають і різні російські аналітики, які ще можуть подорожувати, академіки тощо. Т

«Не варто обманюватися цим терміном чи чимось подібним. У будь-якому випадку, Кремль розглядає цей конфлікт з Україною як довгостроковий. Невелике перемир'я, яке нібито заморозить цей конфлікт, не покладе йому кінець. Це дасть Росії час зібратися з силами, а потім війна продовжиться в тому ж дусі. Ці розмови про мир - це скоріше те, про що можна говорити із Заходом. За оцінкою росіян, західне суспільство дуже сприйнятливе до таких розмов», - пояснив Розін.

Читайте також: Боррель вважає, що Росія може піти у наступ після березневих «виборів»

Як повідомлялося, напередодні 13 лютого Департамент зовнішньої розвідки Естонії опублікував чергову щорічну доповідь «Естонія в середовищі міжнародної безпеки 2024», в якій дано оцінку загроз зовнішній безпеці країни. У щорічнику, зокрема, наголошується, що за оцінками Кремля, конфлікт із Північноатлантичним альянсом може статися у найближче десятиліття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-