Росія оголосила в розшук 59 депутатів сейму Латвії - прем'єрка  відреагувала

Росія оголосила в розшук 59 депутатів сейму Латвії - прем'єрка відреагувала

Укрінформ
Прем’єр-міністерка Латвії Евіка Сіліня відреагувала на оголошення РФ у розшук низки політиків з країн Балтії, серед яких 59 депутатів латвійського Сейму.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi.

"Латвія не піддасться на методи залякування президента РФ Володимира Путіна, заявила прем'єр-міністр Евіка Сіліня у вівторок після засідання Кабінету міністрів, коментуючи інформацію про те, що РФ оголосила у розшук політиків інших країн, яких вважає "нацистами", зокрема латвійських", - йдеться у повідомленні.

Сіліня підтвердила, що уряд поінформований про ситуацію та розцінює дії Путіна як незаконні та політично мотивовані.

За її словами, зовнішньополітична служба Латвії завжди готова забезпечити дипломатичний захист латвійських посадових осіб та інших громадян у будь-якій країні.

Напередодні РФ оголосила у розшук десятки європейських, зокрема латвійських політиків та посадовців, а також багатьох високопосадовців-українських військових та сотні оголошених Москвою "іноземними найманцями" людей, які разом з українцями борються проти російських загарбників.

В російський розшук потрапили 59 з 68 депутатів Сейму Латвії, які голосували за вихід з угоди про пам'ятники з РФ.

Читайте також: Кремль заборонив в’їзд 18 громадянам Британії за «демонізацію Росії»

Як повідомлялося, в базі розшуку російського МВС було знайдено понад сотню чиновників і політиків зі Східної Європи, проти яких порушили кримінальні справи після знесення радянських пам'яток у їхніх країнах. Серед них - прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас та міністр культури Литви Сімонас Кайріс.

Фото: Gatis Rozenfelds/Valsts kanceleja

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-