Французи дедалі більше не довіряють політикам та власному президенту

Французи дедалі більше не довіряють політикам та власному президенту

Опитування
Укрінформ
Недовіра французів до політиків залишається дуже високою у порівнянні з іншими країнами ЄС. Соціологи зафіксували також падіння рейтингу президента та прагнення мати сильну владу.

Про такі результати опублікованого у вівторок щорічного барометру Cevipof, проведеного Центром політичних досліджень Sciences Po у Франції, Німеччині та Італії, повідомляє France info, передає Укрінформ.

Згідно з результатами опитування, близько 68% французів вважають, що демократія не працює належним чином, це на 4 пункти більше, ніж було торік. В Італії цей показник виріс на 5 пунктів – до 63%, та в Німеччині – на 8 пунктів – до 47%.

Лише 18% французів вважають, що їхня думка береться до уваги політиками. У Німеччині цей показник становить 33%.

Рейтинг недовіри президента Франції Емманюеля Макрона склав 60%, канцлера Німеччини Олафа Шольца - 68%, глави уряду Італії Джорджі Мелоні - 44%.

Переважна більшість французьких респондентів заявили про свою відданість демократичній політичній системі - 83%. Водночас 34% хотіли б бачити на чолі країни «сильну людину», а 23% - не проти, щоб державою керувала армія.

Читайте також: Випити пива з Макроном хотіли б 28% французів

Опитування Cevipof було проведене в січні за квотним методом серед репрезентативної вибірки з 3 514 осіб у Франції, 1 632 осіб у Німеччині та 1 706 осіб в Італії.

Як повідомляв Укрінформ, торік популярність президента Франції Макрона впала до найнижчого рівня з часів протестів «жовтих жилетів» на тлі ухваленої пенсійної реформи, яка підвищила межу пенсійного віку до 64 років.

Фото: OUEST-FRANCE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-