Випити пива з Макроном хотіли б 28% французів

Випити пива з Макроном хотіли б 28% французів

Опитування
Укрінформ
Французи найбільше хотіли б поговорити за келихом пива із колишнім прем'єр-міністром Едуаром Філіппом, натомість чинний президент Еммануель Макрон лише на четвертому місці.

Про це свідчать результати опитування, проведеного комунікаційною агенцією CorioLink, передає Укрінформ із посиланням на France info.

Випити пива з мером Гавра та лідером партії "Горизонти" Філіппом, який днями оголосив про намір брати участь у президентських виборах, хотіли б 37% французів. Він із невеликим відривом обігнав лідера партії "Національне об'єднання" Марін Ле Пен, у якої 35%. На третій позиції опинився міністр освіти Габріель Атталь (34%).

Натомість чинний президент Макрон, з яким у 2017 році хотіли випити 44%, цьогоріч набрав лише 28%.

Серед основних питань, які французи хотіли б обговорити, - інфляція та її вплив на купівельну спроможність, а також житлові проблеми. Вони також хочуть скористатися неформальним спілкуванням, щоб перевірити знання політиків про реальне життя співгромадян та дізнатися про їхнє бачення майбутнього країни.

Читайте також: П’єра Рішара позбавили звання посла благодійної організації за підтримку Депардьє

Опитування було проведене комунікаційним агентством CorioLink у партнерстві з компанією Ifop 12 - 13 грудня. У дослідженні взяли участь 1006 осіб. Вибірка репрезентативна для населення Франції віком від 18 років.

Як повідомлялось, популярність президента Макрона впала до найнижчого рівня з часів протестів «жовтих жилетів» на початку 2019 року на тлі спроб підвищити пенсійний вік з 62 до 64 років та протестів громадян проти реформи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-