Байден закликав Джонсона негайно винести на розгляд Палати представників пакет з допомогою Україні

Байден закликав Джонсона негайно винести на розгляд Палати представників пакет з допомогою Україні

Укрінформ
Президент США Джо Байден закликав спікера Палати представників Майка Джонсона негайно винести на розгляд законопроєкт з допомогою України, висловивши впевненість, що документ підтримає більшість нижньої палати.

Про це він заявив у зверненні в вівторок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Я закликаю спікера Джонсона негайно винести його (ухвалений Сенатом законопроєкт – ред.) на розгляд. Негайно!»- наголосив американський лідер.

У цьому зв’язку президент висловив упевненість, що в разі винесення документа на розгляд, він буде прийнятий. «І спікер про це знає», - додав Байден.

Глава Білого дому назвав критично важливою необхідність забезпечити термінове фінансування України, яка продовжує протистояти зловмисній агресії Путіна.

«Останніми тижнями ми побачили жахливі історії: українські солдати не мають артилерійських снарядів, українські підрозділи бережуть боєприпаси для захисту, а українські сім’ї переживають, що наступний удар РФ назавжди занурить їх у темряву або навіть гірше»,- зауважив Байден.

Тож, за його словами, ухвалення двопартійного законопроєкту надішле чіткий сигнал українцям, а також союзникам і партнерам по всьому світу, що Америці можна довіряти та на неї можна покладатися.

Байден нагадав, що Сполучені Штати зібрали разом 50 країн на підтримку України, об’єднали НАТО та не можуть зараз просто розвернутися та піти.

«Це те, на що Путін робить ставку. Він відверто заявив про це»,- зауважив Байден.

За словами глави Білого дому, якщо Путіна не зупинити, він не обмежиться лише Україною, і тоді ціна для Америки та її союзників зросте. У цьому зв’язку Байден наголосив, що республіканці в Конгресі, які заважають просуванню цього законопроєкту та підтримці Україні, не повинні думати, що уникнуть відповідальності.

Читайте також: Путін не повинен розраховувати, що допомога Заходу Україні припиниться - Шольц

«Історія спостерігає. Нездатність підтримати Україну в цей критичний момент ніколи не буде забута», - заявив американський лідер.

Крім того, він нагадав, що допомога Україні означає нові контракти для американських підприємств та нові робочі місця. Це одразу відчують в Аризоні, де виготовляють ракети для Patriot, в Алабамі, де діє виробництво Javeline, у Пенсильванії, Огайо й Техасі, де виробляють снаряди.

Байден також підкреслив, що законопроєкт крім підтримки України забезпечує інтереси національної безпеки США на Близькому Сході. Адже документ передбачає військову підтримку Ізраїлю, який протистоїть ХАМАСу, Хезболлі та іншим терористичним угрупованням. Крім того, додаткове фінансування передбачає підтримку партнерів у Індо-Тихоокеанському регіоні, де посилюються загрози з боку комуністичного Китаю.

«Буквально кілька днів тому Трамп запросив Путіна вторгнутися до наших союзників по НАТО. За його словами, якщо союзник не витрачає достатньо грошей на оборону, він заохотить Росію «робити все, що вони захочуть», - продовжив Байден.

За його словами, раніше неможливо було уявити, щоби колишній президент США сказав таке. Байден наголосив, що слова Трампа почув увесь світ, і найгірше, що він саме це і мав на увазі.

Читайте також: Якщо Конгрес провалить зовнішню допомогу, у світі більше не рахуватимуться зі США - Кірбі

Чинний глава Білого дому нагадав, що альянс НАТО заснований на фундаментальних принципах свободи, безпеки й національного суверенітету. А застосування статті п’ятої Північноатлантичного договору насправді відбулося лише одного разу, коли напад був здійснений на Сполучені Штати 11 вересня 2001 року.

«Найбільше сподівання усіх, хто бажає Америці зла, полягає в тому, що НАТО розвалиться. Немає сумнівів, що всі вони аплодували, коли почули слова Дональда Трампа», - заявив Байден.

У цьому зв’язку президент США звернувся до республіканців Палати представників: «Ви маєте вирішити, чи відстоювати свободу або ж стати на бік тиранії, чи стояти на боці України, або ж на боці Путіна, на боці Америки чи Трампа?»

Байден підкреслив, що республіканці й демократи в Сенаті об’єдналися, щоби надіслати світові сигнал про єдність. Тож, за його словами, настав час і для республіканців у Палаті представників зробити те саме та негайно ухвалити цей законопроєкт.

Фото: Wade Vandervort

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-