Путін не повинен розраховувати, що допомога Заходу Україні припиниться - Шольц

Путін не повинен розраховувати, що допомога Заходу Україні припиниться - Шольц

Укрінформ
Європа збільшує свій внесок у підтримку України, і США мають зрештою зробити те, що обіцяли зробити вже давно.

Про це заявив журналістам канцлер ФРН Олаф Шольц перед початком переговорів з президентом США Джо Байденом, передає кореспондент Укрінформу.

Глава німецького уряду зазначив, що говоритиме з лідером США про необхідність збільшення внесків США та ЄС у забезпечення захисту України, зокрема, йдеться про поставки техніки та боєприпасів.

«Я хочу, щоб ми разом чітко дали зрозуміти, що Путін не повинен розраховувати на те, що наша допомога Україні припиниться… Це меседж, які зараз украй потрібен… Війна може закінчитися будь-якої миті, але не так, як це собі уявляє російський президент, - що Україна капітулює», - заявив канцлер.

Шольц зауважив, що неодноразово говорив з представниками обох палат американського парламенту, і в нього склалося враження, що «всі в американському Конгресі, хто опікується питаннями безпекової політики, усвідомлюють необхідність того, що допомога Україні має бути продовжена». Канцлер додав, що вбачає «добрі знаки» на користь того, що необхідне рішення буде ухвалено незабаром.

«Я дуже хочу допомогти, щоби таке рішення було ухвалено в США», - сказав глава уряду ФРН, але зауважив, що важко сказати, скільки часу це може зайняти.

Читайте також: Шольц у Вашингтоні закликав сенаторів підтримати Україну

За словами Шольца, ухвалення США рішення про виділення 60 млрд доларів на допомогу Україні разом із суттєвою підтримкою з боку ЄС стануть важливим і чітким сигналом російському президенту.

«Зрозуміло, що Європа може зробити великий внесок, Німеччина однозначно робить великий внесок, але без участі Сполучених Штатів Америки ситуація для України була би дуже-дуже важкою. Ми хочемо і будемо разом робити так, щоби цього не сталося», - заявив Шольц.

Він наголосив на необхідності посилювати трансатлантичне партнерство для забезпечення миру та безпеки у світі.

Щодо інтерв’ю Володимира Путіна американському журналісту, Шольц охарактеризував як «повністю абсурдні історії» висловлювання російського президента про причини початку війни та реальність того, що робить Росія в Україні.

«Є дуже чітка причина: бажання російського президента і Росії приєднати частину України. А всі історії, які розповідаються у цьому зв’язку, не змінюють цілей цих імперіалістичних зазіхань», - сказав Шольц.

Читайте також: Шольц - про важливість допомоги Україні: Ціна нездатності протистояти РФ затьмарить поточні інвестиції

Як повідомлялося, канцлер Німеччини перебуває з робочим візитом у Вашингтоні. Головною метою його є обговорення продовження підтримки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-