Каллас відреагувала на розшук у РФ: Фіктивний ордер не змусить Естонію замовкнути

Каллас відреагувала на розшук у РФ: Фіктивний ордер не змусить Естонію замовкнути

Укрінформ
Глава уряду Естонії Кая Каллас назвала рішення РФ оголосити її в розшук "звичайною тактикою залякування", з якою її родина знайома з часів КДБ, та зазначила, що вона продовжуватиме працювати на підтримку України та посилення європейської оборони.

Про це передає Укрінформ із посиланням на естонського мовника ERR.

«Ми продовжимо робити свої кроки – підтримувати Україну, посилювати європейську оборону та боротьбу з російською пропагандою. РФ вважає, що фіктивний ордер на арешт допоможе змусити Естонію замовкнути - я не мовчатиму, я продовжу рішуче підтримувати Україну і виступати за посилення європейської оборони», – сказала Каллас.

За її словами, впродовж усієї історії Росія проводила репресії завуальовано, через так звані правоохоронні органи. «В історії моєї родини один раз КДБ уже видавала ордер на арешт. Я завжди говорила, що набір злочинних інструментів російського режиму не змінився. На наші дії їхнє залякування не вплине», - зазначила прем'єр-міністр Естонії.

Читайте також: Прем’єрка Естонії: Якщо партнери України нададуть їй по 0,25% ВПП, це забезпечить перемогу

Як повідомлялося, в базі розшуку російського МВС було знайдено понад сотню чиновників і політиків зі Східної Європи, проти яких порушили кримінальні справи після знесення радянських пам'яток у їхніх країнах. Серед них - прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас та міністр культури Литви Сімонас Кайріс.

Фото: ОПУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-