Прем’єрка Естонії: Якщо партнери України нададуть їй по 0,25% ВПП, це забезпечить перемогу

Прем’єрка Естонії: Якщо партнери України нададуть їй по 0,25% ВПП, це забезпечить перемогу

Укрінформ
Військова сила країн, які входять у коаліцію з підтримки України, у 13 разів більша за російську, і якщо ці країни нададуть Україні хоча б по 0,25% свого ВВП, то це створить поворотний момент у війні та забезпечить Україні перемогу.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявила прем'єрка Естонії Кая Каллас під час спільної пресконференції з канцлером Австрії Карлом Негаммером у Відні у четвер.

"Військова сила коаліції, яка підтримує Україну, є у 13 разів більшою, ніж Росія. Подивіться лише на наші оборонні бюджети. Тож якщо всі ті країни, які підтримують Україну, будуть дійсно цьому віддані та підтримають надання Україні допомоги у розмірі 0,25% свого ВВП, то це дійсно створить поворотний момент. Адже це є тим внеском, який потребується для того, щоб виграти цю війну", - підкреслила Каллас.

Також прем’єрка Естонії заявила, що "настав час зробити наступні кроки у питанні використання заморожених російських активів для відновлення України". Вона вказала на те, що її уряд вже подав відповідний законопроєкт на національному рівні, який дозволяє таке використання російських активів. "Я сподіваюся, що це надихне інші країни-члени ЄС на подібні дії", - додала Каллас.

Вона також наголосила на важливості здійснення більших інвестицій європейських країн в оборону. "Ми повинні бути достатньо сильними, щоб бути здатними захистити себе. Слабкість провокує агресора", - сказала вона.

Читайте також: Естонія приєдналася до операції Interflex із підготовки українських військових

Глава уряду додала, що "Естонія вірить у перемогу України, але для того, щоб досягти її, ми повинні підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно".

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр оборони Естонії Ханно Певкур заявив, що ЄС швидко виконати взяті зобов’язання та поставити в Україну мільйон або навіть більше артилерійських снарядів.

Фото: Jürgen Randmaa/valitsuse pressiteenistus

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-