Глави МЗС Веймарського трикутника обговорять допомогу Україні та безпеку Європи

Глави МЗС Веймарського трикутника обговорять допомогу Україні та безпеку Європи

Укрінформ
Очільники дипломатії Німеччини, Франції та Польщі обговорять роль цих країн у зміцненні і розширенні Євросоюзу та допомогу Україні.

Про це заявила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок перед від’їздом на зустріч у Ла Сель-Сен-Клу поблизу Парижа 12 лютого, передає Укрінформ.

«Згуртованість Європи є нашим страхуванням життя, особливо в часи, коли Росія атакує європейський мирний порядок, кризи викликають невизначеність у всьому світі, антидемократичні тенденції наростають і розхитують основи європейських цінностей», - сказала глава МЗС Німеччини.

Вона зазначила, що близько 190 мільйонів людей живуть на території Веймарського трикутника, це майже половина населення ЄС.

За словами Бербок, для Європи Веймарський трикутник може стати потужним центром. Дипломатка вважає, що сила цього формату в тому, що у Франції, Польщі та Німеччині люди дивляться на Європу з різних точок зору та справедливо очікують, що політики напрацюють «імпульси» на майбутнє.

Серед основних завдань формату Бербок назвала роботу над тим, як разом ще краще підтримувати Україну, бо це зміцнює безпеку всіх.

«Ми продовжуємо будувати наш ЄС, щоб він став стійким до погодних умов і здатним діяти в майбутньому з 30 і більше членами. Ми зміцнюємо обміни та солідарність між нашими громадянами. Тому що нас у Парижі, Варшаві та Берліні об’єднує глибоке переконання, що європейські відповіді є кращими. Це частина нашої європейської ДНК. І це є ключовим для довіри громадян Європи», - заявила Бербок.

Зустріч має відбутися в другій половині дня понеділка.

Того ж дня канцлер ФРН Олаф Шольц прийматиме прем’єра Польщі Дональда Туска, який до візиту в Берлін відвідав Париж. На цих зустрічах допомога Україні також є однією з головних тем.

Читайте також: Веймарський трикутник і Британія мають стати лідерами допомоги Україні - глава комітету Бундестагу

Як повідомляв Укрінформ, у Мюнхені під час щорічної безпекової конференції MSC за участі представницьких делегацій говоритимуть про мир через діалог.

Фото: gov.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-