Веймарський трикутник і Британія мають стати лідерами допомоги Україні - глава комітету Бундестагу

Веймарський трикутник і Британія мають стати лідерами допомоги Україні - глава комітету Бундестагу

Укрінформ
США, ймовірно, скоротять свої військові зобов'язання в Україні та Європі, а відтак Німеччина, Франція, Польща та Велика Британія мають стати новою «командою-лідером» у тому, що стосується підтримки Києва.

Таку думку в соцмережі Х висловив глава комітету із закордонних справ Бундестагу ФРН Міхаель Рот, передає Укрінформ.

«Трамп чи ні, але США, ймовірно, скоротять свої військові зобов'язання в Україні та Європі. Ниття не допомагає. Веймарський трикутник (Франція, Польща та Німеччина) має стати новою лідерською командою управління разом із Великою Британією», - написав Рот.

Він зазначив, що вирішальним питанням як для України, так і для власної безпеки Німеччини та Європи є те, чи хоче Європа справді зупинити російський імперіалізм, чи готова дозволити сходу континенту занедбати. Це, підкреслив депутат Бундестагу, треба нарешті обов’язково прояснити, особливо між такими країнами, як Німеччина, Франція, Польща, Велика Британія, Італія та Іспанія.

Читайте також: Мелоні й Шольц обговорили підтримку України перед самітом ЄС

«Якщо насправді є бажання, будуть і можливості: шляхом швидкого розширення та прискорення виробництва зброї, зосередження оборонних зобов’язань НАТО на підтримці України. Україна повинна знати, чого вона може очікувати від нас, окрім слів, і яка наша стратегічна мета. Україна заслуговує на чесність», - написав політик від правлячої Соціал-демократичної партії.

Мир і безпека в Європі будуть відновлені, лише якщо зупинити Путіна, підкреслив він.

Дипломатія, за словами Рота, має шанс на справедливий мир, якщо Україна залишиться сильною, а її партнери в Європі будуть обороноздатними. Якщо Україна програє, агресія Росії ніколи не закінчиться, а ситуація в такому випадку буде ще більше небезпечною, а мир - дорогим, переконаний він. Отже, Україна має залишатися вільною і демократичною в інтересах усіх.

Читайте також: Лідер німецьких консерваторів критикує виплати українським біженцям

Міхаель Рот є одним з найбільших прихильників підтримки України. Очолює комітет Бундестагу з 15 грудня 2021 року. У 2013-2021 роках був державним секретарем МЗС ФРН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-