В експрезидента Бразилії Болсонару конфіскували паспорт

В експрезидента Бразилії Болсонару конфіскували паспорт

Укрінформ
Поліція конфіскувала закордонний паспорт колишнього президента Бразилії Жаїра Болсонару, звинувативши його у підготовці держперевороту.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Reuters.

“Під час операції, здійсненої у четвер, були також проведені обшуки у чотирьох колишніх міністрів й арештовані чотири експомічники. Близьке оточення Болсонару підозрюють у підготовці військового перевороту після його поразки на виборах у 2022 році”, - йдеться у матеріалі.

За даними джерел Reuters, конфіскація паспорта може вказувати на можливий майбутній арешт, оскільки підозрюваний змушений залишатися на території країни. “Болсонару перебував у своєму пляжному будинку в штаті Ріо-де-Жанейро, коли зранку четверга прибула поліція, вимагаючи документ. Паспорт, який знаходився у столиці Бразилії, тепер у федеральної поліції”, - стверджує агентство.

Читайте також: На виборах президента Сальвадору перерахують голоси

Поперені дані розслідування вказують, що Болсонару в листопаді 2022 року, вже після поразки на виборах, отримав від одного зі своїх помічників підготовлений наказ, яким скасовувалися результати волевиявлення й арештовувався суддя Верховного суду. Експрезидент наполіг на зміні тексту наказу, залишивши, однак, вимоги щодо нових виборів й арешту судді. Після цього він зв’язався із військовим керівництвом країни й безуспішно спробував схилити його на свій бік.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-