На виборах президента Сальвадору перерахують голоси

На виборах президента Сальвадору перерахують голоси

Укрінформ
Голова Вищого виборчого суду Сальвадору через технічні проблеми під час підрахунку голосів наказав провести перерахунок голосів на президентських виборах, про свою перемогу на яких оголосив чинний президент Наїб Букеле.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

Багато голосів, поданих на президентських виборах у Сальвадорі, мають бути перераховані через технічні проблеми, заявив у вівторок голова Вищого виборчого суду країни.

Чинний президент Сальвадору Наїб Букеле вже оголосив про свою перемогу у неділю ввечері та мав стати першим президентом Сальвадору впродовж майже століття, який здобув другий термін на посаді.

Після підрахунку 70% голосів 42-річний Букеле утримував лідерство. Але відтоді електронна система виборчої комісії перестала оновлюватися, а це означає, що майже 30% виборчих скриньок доведеться перевіряти повторно.

На одночасно проведених парламентських виборах проблеми були ще серйознішими: там були підраховані лише 5% голосів, перш ніж почали виникати такі проблеми, як дублювання голосів під час завантаження даних.

Читайте також: У столиці Гаїті тривають антиурядові протести

Окрім президентських перегонів, Букеле також заявив про перемогу своєї консервативної партії Nuevas Ideas (Нові ідеї - ред.), яка, за його словами, здобула щонайменше 58 із 60 місць у парламенті Сальвадору.

Як повідомлялося, президент Сальвадору Наїб Букеле проголосив себе абсолютним переможцем виборів президента, що відбулися у неділю. Букеле заявив, що здобув понад 85% голосів, до оприлюднення офіційних результатів недільних виборів.

Фото: Alex Peña/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-