Провідні італійські компанії постачають снайперські гвинтівки до Росії - ЗМІ

Провідні італійські компанії постачають снайперські гвинтівки до Росії - ЗМІ

Розслідування
Укрінформ
Провідні італійські збройові компанії Beretta та CD Europe S.R.L, попри санкції, продовжують постачати до Росії снайперські гвинтівки, пістолети та боєприпаси до них.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у розслідуванні The Insider та IrpiMedia.

Експорт до Росії італійської зброї та боєприпасів виробництва холдингу Beretta проходить за посередництвом компаній, власником яких є російський бізнесмен Михайло Хубутія. Однією із найбільших компаній у збройовому бізнесі Хубутії є ТОВ "Російський орел", контрольним пакетом якого володіє холдинг Beretta. За даними журналістів, саме через цю дочірню компанію європейці постачають свою зброю до Росії. Також у схемі постачання бере участь фірма-посередник із Туреччини.

Загалом після початку повномасштабної війни проти України до Росії потрапили понад 835 тис. патронів та майже 6 тис. одиниць стрілецької зброї, пишуть розслідувачі.

Частину поставленого закуповують російські силові структури. Причому снайперські гвинтівки Hunter фінського бренду Tikka, що входить до холдингу Beretta, використовуються російськими військовослужбовцями на фронті в Україні. Крім того, Beretta, за даними розслідувачів, співпрацює із російським збройовим концерном "Калашников". Запчастини італійських виробників можна знайти в російських мисливських карабінах, таких як напівавтоматична рушниця МР-156.

В обхід санкцій постачає свою продукцію в Росію і компанія CD Europe S.R. У Росію імпортуються її рушниці брендів Marocchi та Breda. Marocchi також займається виробництвом зброї разом із російськими компаніями. Як мінімум із 2008 року компанія "Промтехнологія" збирає з італійських компонентів напівавтоматичні інерційні карабіни Marocchi Si12.

Читайте також: Більшість мікросхем у зброї РФ мають американське та європейське походження - Bloomberg

З початку повномасштабної війни в Росію було імпортовано майже 7300 одиниць вогнепальної зброї, включаючи понад сотню снайперських гвинтівок та майже 8 млн набоїв від західних виробників. Серед них – американські Smith & Wesson, Barrett Firearms та Desert Tech, австрійські Glock та Steyr Arms, німецькі компанії Merkel Jagd-und Sport Waffen GmbH, Nammo Schönebeck, RWS, Ruag Ammotech, Blaser та інші. Принаймні частина придбаного західного озброєння використовується російськими військовими в Україні, пишуть розслідувачі.

Як повідомлялося, раніше журналісти-розслідувачі виявляли кілька схем, за допомогою яких до Росії, попри західні санкції, продовжує потрапляти продукція, яку можна застосувати на війні в Україні. Це дрони та деталі до них, мікросхеми та інші електронні компоненти, що використовуються при виробництві ракет.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-