Президентка Грузії ініціює створення «Платформи єдності Європи»

Президентка Грузії ініціює створення «Платформи єдності Європи»

Укрінформ
Президент Грузії Саломе Зурабішвілі виступила з ініціативою створення хартії «Платформа єдності Європи».

Про це вона заявила, виступаючи з річним звітом у парламенті Грузії, передає Укрінформ із посиланням на Грузия Online.

Вона заявила, що готова взяти на себе відповідальність за формування платформи та створити координаційний центр, який об'єднає усі конкретні пропозиції щодо європейських пріоритетів.

Країні потрібна єдність, реальна мета та об'єднання сил навколо цієї єдиної мети, наголосила Зурабішвілі.

Вона повідомила, що найближчими днями збирається розпочати зустрічі з представниками партій та громадянського суспільства.

Зурабішвілі зазначила, що Грузія також має вийти переможцем: провівши реформи та чесні вибори, і лише це єдина гарантія стабільності, миру та прогресу.

За її словами, найтрагічніше для країни – залишитися в ізоляції, віч-на-віч з Росією.

Зурабішвілі наголосила, що набуття статусу кандидата в ЄС «означає входження до європейського простору безпеки, тим самим повернення до ролі активного гравця на міжнародній та регіональній арені».

Читайте також: Президентка Грузії привітала рішення ЄС про надання Україні €50 мільярдів допомоги

«Європа також означає зміцнення незалежності: європейська сім'я — це альтернативний простір, де наша ідентичність, культура та цінності будуть захищені та представлені. Шлях до русифікації не є альтернативою! Ми пройшли це. У нас ця пам'ять не стерта. Для деяких наших братніх, малих кавказьких народів, які зараз вважаються зниклими, цей шлях був трагічний. Цей шлях фатальний для абхазької мови, культури та самобутності! Європа — це простір, де вільні нації, безліч мов, меншин, регіонів, різноманітні культури та самобутності захищені рівністю та законом», – сказала вона.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Зурабішвілі заявила, що Росія продовжує вести гібридну війну проти Грузії, використовуючи всі інструменти цієї війни.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-