Президентка Грузії привітала рішення ЄС про надання Україні €50 мільярдів допомоги

Президентка Грузії привітала рішення ЄС про надання Україні €50 мільярдів допомоги

Укрінформ
Президент Грузії Саломе Зурабішвілі у четвер привітала рішення лідерів Європейського Союзу схвалити надання допомоги Україні у розмірі 50 мільярдів євро.

Як передає Укрінформ, про це грузинська лідерка написала у соцмережі Х.

«Це угода, яка демонструє європейську єдність, відповідальність та солідарність. Ми вітаємо сміливість і рішучість ЄС. Ми, грузини, переконані, що наше спільне майбутнє і наша неподільна безпека зробили сьогодні великий крок вперед», – написала Зурабішвілі.

Як повідомляв Укрінформ, на засіданні Євроради всі 27 лідерів Євросоюзу дійшли консенсусного рішення навколо ухвалення Українського фонду в багаторічному бюджеті ЄС на 2024-2027 роки у розмірі 50 мільярдів євро.

1 лютого у Брюсселі проходить спеціальне засідання Європейської ради, під час якого лідери країн ЄС ухвалюватимуть багаторічний бюджет ЄС на 2024-2027 роки, який включає створення Українського фонду в обсязі 50 млрд євро на наступні чотири роки.

Читайте також: Рішення про €50 мільярдів для України відповідає стратегічним інтересам ЄС - Мецола

Глави держав та урядів розглянуть і пропозиції щодо змін у роботі Європейського фонду миру, який, зокрема, буде використовуватися не лише для компенсацій за постачання зброї й обладнання в Україну, а й для стимулювання європейської оборонної промисловості щодо їхнього виробництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-