Президент Євроради звернувся до Конгресу США з проханням допомогти Україні

Президент Євроради звернувся до Конгресу США з проханням допомогти Україні

Укрінформ
Президент Європейської ради Шарль Мішель звернувся до Палати представників Конгресу США з проханням виділити пакет у $60 мільярдів для підтримки України, оскільки вона має критично важливе значення для протистояння України російській агресії.

Про це у вівторок у Страсбурзі на сесії Європейського парламенту під час ключових дебатів щодо результатів спеціального європейського саміту від 1 лютого заявив президент Європейської ради Шарль Мішель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Щоб не було жодних сумнівів та підозр, дозвольте мені заявити, що кожен євро на підтримку України – це євро, інвестований у нашу безпеку та нашу заможність, у стабільність Європейського Союзу. Ці рішення Європейської ради є посланням усім, хто вірить в демократичні цінності та свободу… Хочу звернутися до Палати представників Конгресу США (з проханням) виділити 60 мільярдів доларів, які є необхідними, щоб гарантувати фінансову стабільність України», - заявив Мішель.

Він зауважив, що головними посланнями двох минулих засідань Європейської ради були єдність та лідерство. У грудні минулого року лідери країн ЄС прийняли рішення відкрити переговори про входження до ЄС із Україною, як із країною-кандидатом. Минула Європейська рада кілька днів тому прийняла рішення надати 50 мільярдів євро макрофінансової підтримки для України на наступні чотири роки, і це рішення було прийнято всіма 27-ма країнами в межах європейського бюджету.

«Це демонструє нашу рішучість, що ми не дали Росії залякати себе, Росії, яка жорстоко порушує український суверенітет та міжнародне право. Це рішення демонструє нашу спроможність бути рішучими та непохитними у підтримці України так довго, як це буде необхідним. Тому що ми добре розуміємо: підтримка України, підтримка українського народу також у наших інтересах (у збереженні) миру й безпеки», - наголосив Мішель.

Читайте також: США планують подвоїти виробництво артснарядів для потреб України

Як повідомлялося, 1 лютого спеціальна Європейська рада прийняла політичне рішення створити Український фонд у розмірі 50 мільярдів євро в багаторічному бюджеті ЄС на 2024-2027 роки, для негайної бюджетної підтримки України та для підтримки процесів її відновлення й відбудови.

Це рішення має бути формально затверджено Європейським парламентом та Радою ЄС. Увечері 5 лютого ці дві євроінституції дійшли попередньої згоди навколо параметрів та регуляторних правил функціонування Українського фонду.

Фото: MTI

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-