МЗС Франції викликало «на килим» російського посла через поширення фейків

МЗС Франції викликало «на килим» російського посла через поширення фейків

Укрінформ
Посла Росії у Франції викликали до Міністерства закордонних справ цієї країни, щоб засудити нещодавні російські удари в Україні, внаслідок яких загинули двоє французьких волонтерів, а також цілу кампанію дезінформації, спрямовану проти Франції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Le Figaro з посиланням на свої дипломатичні джерела.

"Париж засудить відновлення дезінформації, спрямованої проти Франції", - повідомили виданню у дипломатичних колах.

Читайте також: Фейгін - про заочний арешт у РФ: Перебуваю під захистом Франції

Міністерство оборони Франції раніше повідомляло про скоординований російський маневр з розповсюдження неправдивої інформації щодо Франції. Мова йде, зокрема, про заяви Міністерства оборони Росії щодо ліквідації в Харкові минулого місяця близько шістдесяти бойовиків, більшість з яких були нібито французькими найманцями.

Париж спростував ці заяви РФ. Кілька списків, у тому числі один, що мав на меті розкрити особи близько 30 "загиблих французьких найманців", були широко розповсюджені телеграм-каналами і прокремлівськими активістами.

Читайте також: Джейд МакГлінн, британська дослідниця російських гібридних загроз

Як повідомлялося, Париж також засудив "боягузливий та обурливий акт" з боку Москви щодо обстрілу Берислава неподалік Херсона, під час якого загинули двоє французьких волонтерів, а ще троє французьких громадян зазнали поранень.

Це не перший випадок, коли російського посла Олексія Мечкова викликають до МЗС. У 2022 році його викликали туди через непристойний твіт посольства про звірства, скоєні в українському місті Буча. 25 березня дипломата також викликали до офісу МЗС на набережній Орсе після публікації карикатур на сторінці посольства в соцмережі Х, на яких європейці лижуть дядькові Сему дупу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-