Пісторіус попередив німців про десятиліття протистояння з Росією – NYT

Пісторіус попередив німців про десятиліття протистояння з Росією – NYT

Укрінформ
Очільник міністерства оборони Німеччини Борис Пісторіус попередив співгромадян, що вони повинні готуватися до десятиліть конфронтації з Росією.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у матеріалі The New York Times.

Глава міноборони ФРН зазначив, що нині російські військові «повністю застрягли» в Україні, однак у разі перемир’я Путін матиме декілька років для перезавантаження військового потенціалу.

Пісторіус не виключає, що потім Путін захоче випробувати реальну єдність НАТО. Тож, на його думку, Німеччині слід швидко відновити потенціал своєї армії.

Читайте також: Міністр оборони ФРН: Імперські амбіції Путіна будуть лише зростати

«Публічні застереження Пісторіуса відображають значні зміни на вищому рівні керівництва Німеччини. Попри те, що ці застереження стають усе голоснішими, німецьке суспільство досі не переконане, що нова агресивна Росія загрожує безпеці ФРН та Європи», - вказується в публікації.

Зазначається, що через декілька десятиліть після розпаду Радянського Союзу більшість німців звикли до думки, що безпека країни буде забезпечена, якщо вона працюватиме з Росією, а не проти неї. Те саме стосується Китаю, який вважається необхідним партнером із критичним ринком для німецьких автомобілів та обладнання.

Читайте також: Щорічний рейтинг німецьких політиків очолив міністр оборони Пісторіус

Опитування показують, що німці хочуть бачити боєздатнішу армію. Однак лише 38% опитаних висловили думку, що хочуть, щоб їхня країна брала більшу участь у міжнародних кризах. Це найнижчий показник, відколи це питання почали ставити в 2017 році.

Як повідомляв Укрінформ, начальник Генерального штабу Збройних сил Великої Британії Патрік Сандерс заявив, що жителі країни мають готуватися до служби у війську в разі війни з РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-