Байден упевнено випереджає суперників на перших праймеріз Демпартії - ЗМІ

Байден упевнено випереджає суперників на перших праймеріз Демпартії - ЗМІ

Укрінформ
Південна Кароліна офіційно дала старт висуненню кандидатів у президенти США від Демократичної партії. На праймеріз у цьому штаті, як очікується, переможе нинішній глава Білого дому Джо Байден.

Про це передає Укрінформ з посиланням на CNN.

Зазначається, що Байден упевнено обходить своїх найближчих суперників – представника Міннесоти Діна Філліпса та письменницю Маріанну Вільямсон. Після підрахунку 63% голосів через дві години після закриття виборчих дільниць Байден здобув понад 96% голосів, а Філліпс і Вільямсон - приблизно по 2%.

Демократи зробили Південну Кароліну першим штатом для офіційного висунення свого кандидата.

Раніше перші праймеріз демократів десятиліттями проводили Айова та Нью-Гемпшир. Але Національний комітет Демократичної партії змінив графік через критику, що переважно білий електорат цих штатів не відображає базу демократів, яка значною мірою спирається на афроамериканців.

Читайте також: Рейтинги Байдена у США падають через економічні проблеми

У суботу Байдена не було в Південній Кароліні, оскільки він вирушив у турне по Каліфорнії та Неваді для збору коштів на кампанію. Перед від'їздом він зробив кілька коротких заяв у своєму виборчому штабі у Вілмінгтоні, штат Делавер.

«Це не просто кампанія. Це радше місія, – заявив президент США. – Задля країни ми не можемо, не можемо, не можемо програти цю кампанію… Річ не в мені. Річ у країні. І думаю, всі це знають, думаю, що це починає доходити до людей».

У Південній Кароліні на загальних виборах домінують республіканці. Останнім кандидатом у президенти від Демпартії, який переміг тут був Джиммі Картер у 1976 році. Але у 2020-му цей штат став головним для Байдена завдяки підтримці виборців, особливо афроамериканців.

Читайте також: Праймеріз у США: Трамп посилює власні шанси, однак Гейлі не здається

Аби виграти номінацію від Демократичної партії на президентських виборах, кандидат має здобути підтримку принаймні 2330 із 4659 делегатів, які голосуватимуть за нього на партійній конференції. Південна Кароліна має 65 делегатів.

Праймеріз демократів у Південній Кароліні відбулися за три тижні до голосування в лавах республіканців, призначеного на 24 лютого.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-