Грету Тунберг виправдали в суді Лондона через відсутність доказів

Грету Тунберг виправдали в суді Лондона через відсутність доказів

Укрінформ
Окружний суд Лондона виправдав Грету Тунберг та ще чотирьох екоактивістів за звинувачення у відмові коритись поліції під час акції протесту в жовтні 2023 року.

Про це повідомляє ВВС, передає Укрінформ.

Суддя Джон Лоуз зняв обвинувачення через "відсутність доказів", додавши, що поліція намагалася нав'язати "незаконні" умови під час протесту, і що вони були "настільки нечіткими, що є незаконними".

"Мене вражає те, що не було взято жодних свідчень ні в кого з тих, хто перебував у готелі, а це приблизно 1000 осіб, ні в тих, хто намагався туди потрапити. Не було жодних свідчень про перешкоджання руху транспортних засобів, жодних свідчень про втручання в роботу екстрених служб або про будь-який ризик для життя ", - сказав він.

За словами судді, протест був "цілком мирним, цивілізованим і ненасильницьким". Суддя розкритикував докази, надані стороною обвинувачення, заявивши, що єдиний корисний відеозапис, який він отримав, був "зроблений протестувальником, який спускався по мотузці".

Як повідомляв Укрінформ, 17 жовтня 2023 року сотні протестувальників на чолі зі шведською кліматичною активісткою Гретою Тунберг зібралися біля готелю Intercontinental у Лондоні, блокуючи кільком топменеджерам нафтових компаній вхід на галузеву конференцію Energy Intelligence. Того ж дня Тунберг разом з іншими мітингувальниками затримала британська поліція.

Читайте також: Грета Тунберг назвала «беззубою» кліматичну угоду, яку погодили 28 країн у Дубаї

Тунберг з'явилася в суді разом з двома протестувальниками Fossil Free London і двома активістами Грінпіс, які також не визнали себе винними в тому ж злочині.

У липні минулого року шведський суд оштрафував Тунберг за непокору поліції під час протесту в місті Мальме 19 червня.

Фото: NEIL HALL/EPA-EFE/REX/SHUTTERSTOCK

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-