Грета Тунберг назвала «беззубою» кліматичну угоду, яку погодили 28 країн у Дубаї

Грета Тунберг назвала «беззубою» кліматичну угоду, яку погодили 28 країн у Дубаї

Укрінформ
Шведська активістка Грета Тунберг розкритикувала кліматичну угоду, якої досягнули представники урядів країн світу на кліматичній конференції ООН (COP28) у Дубаї.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Цей текст (угоди на COP28 – ред. ) є «беззубий», і він навіть близько не є достатнім, щоб утримувати нас у межах 1,5 градуса за Цельсієм (у порівнянні з доіндустріальним рівнем – ред.). Це удар у спину для тих, хто найбільш вразливий (від зміни клімату – ред.)», — сказала Тунберг у п’ятницю біля парламенту Швеції, де вона та кілька інших протестувальників вимагали «кліматичної справедливості».

Альянс малих острівних держав, до якого входять країни, на які найбільше вплинула зміна клімату, такі як Фіджі, Тувалу та Кірібаті, заявив, що угода повна «лазівок», і є «поступовою, а не революційною».

За словами Тунберг, кліматична угода на COP28 була досягнута не для вирішення кліматичної кризи, а як «алібі» для світових лідерів, що дозволить їм ігнорувати глобальне потепління.

Читайте також: Понад 20 країн, серед яких Україна, закликали на COP28 розвивати ядерну енергетику

«Поки ми не будемо сприймати кліматичну кризу як кризу, і поки ми збережемо лобістські інтереси, які впливають на ці тексти та ці процеси, ми нікуди не дійдемо», – зазначила вона.

Як повідомляв Укрінформ, 13 грудня на кліматичному саміті COP28 у Дубаї (ОАЕ) представники урядів країн світу вперше в історії погодилися на «перехідний період» від викопного палива, щоб запобігти найгіршим наслідкам зміни клімату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-