У Німеччині спростили отримання громадянства

У Німеччині спростили отримання громадянства

Укрінформ
Палата федеральних земель Німеччини (Бундесрат) схвалила в п'ятницю, 2 лютого, реформу законодавства про громадянство ФРН, яка полегшує отримання німецького паспорта та дозволяє подвійне громадянство.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

Відтепер іноземці зможуть отримати громадянство Німеччини не після восьми, а вже після п'яти років легального проживання в країні. У разі «особливо успішної інтеграції» цей термін може бути скорочений до трьох років.

З огляду на нинішні пропалестинські акції, для набуття громадянства Німеччини іноземцям відтепер потрібно буде висловити прихильність не тільки до конституції ФРН, а й до захисту єврейського життя.

Для тих, хто отримує в Німеччині соціальну допомогу, правила навпаки посилюються. Досі іноземці, які отримували соцдопомогу через хворобу або інвалідність, мали можливість стати громадянами, але тепер таку норму прибрали із законодавства. Такі люди зможуть отримати громадянство лише на підставі правил, що діють для осіб, які перебувають в особливо скрутному становищі.

За даними Федерального статистичного відомства, у 2022 році громадянами Німеччини стали близько 168 тисяч іноземців. Загалом іноземці, які живуть у ФРН, порівняно неохоче подають заяву на натуралізацію. Серед осіб з іноземним корінням, які проживають в Німеччині щонайменше десять років, частка тих, хто отримав німецьке громадянство в 2022 році, становила лише три відсотки.

Читайте також: Бундестаг ухвалив держбюджет, допомога Україні - майже €7,6 мільярда

Як повідомляв Укрінформ, Бундесрат, представництво німецьких федеральних земель, торік у листопаді затвердив рішення Бундестагу стосовно продовження статусу захисту для українських шукачів притулку до початку березня 2025 року.

Фото: Вінфрид Ротермель

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-