Естонія закрила прикордонний перехід для автомобілів із Росії

Естонія закрила прикордонний перехід для автомобілів із Росії

Укрінформ
Естонія з 1 лютого закрила прикордонний перехід із Росією для автомобілів - припинився рух транспорту автомобільним мостом, що з'єднує російський Івангород і естонську Нарву.

Про це повідомляє Postimees, передає Укрінформ.

Прикордонний перехід у Нарві з четверга закрито для руху автотранспорту, але зберігається можливість перетнути естонсько-російську лінію контролю пішки.

Естонія закрила прикордонний перехід для транспортних засобів через рішення Росії розпочати роботи з реконструкції Івангородського прикордонного переходу. Очікується, що прикордонний перехід Нарва-Івангород залишиться закритим для транспортних засобів до кінця 2025 року.

На естонській стороні кордону вночі було встановлено загороджувальні елементи, що перешкоджають потенційному руху автотранспорту. Зазначається, що автобусне сполучення між Таллінном і Санкт-Петербургом збережеться, але пасажири будуть змушені перетинати кордон пішки і змінювати автобуси: територією Естонії їх вестиме один, а Росією - інший автобус.

За прогнозами Департаменту поліції та прикордонної охорони Естонії, внаслідок закриття мосту для руху транспорту кількість перетинів кордону скоротиться на 20 відсотків.

Читайте також: Естонія дозволила Росії відкрити лише одну дільницю на виборах президента

«У центрі уваги Податково-митного департаменту, як і раніше, перевірка товарів, на які поширюються санкції, і закриття прикордонного пункту Нарви для транспортних засобів цього не змінить. Більшість порушень відбувається на кордоні в Нарві пішоходами чи пасажирами автобусів, тому митниця продовжить працювати у Нарві, зберігаючи суворий контроль», - нагадала заступник гендиректора Податково-митного департаменту естонської митниці Урсула Ріймаа.

Департамент поліції та прикордонної охорони Естонії не рекомендує відвідувати Росію.

Як повідомляв Укрінформ, міністр внутрішніх справ Фінляндії Марі Рантанен раніше заявляла, що весь східний кордон Фінляндії з РФ буде закритий з 15 грудня 2023 року до 14 січня 2024 року.

Фото з сайту postimees.ee

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-