Естонія дозволила Росії відкрити лише одну дільницю на виборах президента

Естонія дозволила Росії відкрити лише одну дільницю на виборах президента

Укрінформ
В Естонії дозволили Росії відкрити лише одну виборчу дільницю для голосування на виборах президента, які відбудуться 17 березня 2024 року, - у посольстві РФ у Таллінні.

Про це МЗС Естонії повідомило у відповіді на запит Postimees, передає Укрінформ.

У зовнішньополітичному відомстві наголосили, що вибори у РФ не є демократичними, а лише "ритуалом самоствердження авторитарної влади".

"Російські вибори не є ні чесними, ні вільними. Естонія рішуче засуджує намір Росії провести вибори на тимчасово окупованих територіях України. Це грубе порушення міжнародного права. Естонія направила Росії відповідну ноту, а Європейський Союз дав зрозуміти це. Ми постійно привертаємо до цього увагу міжнародної спільноти", - заявили у МЗС.

У попередні роки в Естонії на виборах президента РФ працювало дев'ять дільничних виборчих комісій. Цього року буде лише одна – у посольстві РФ у Таллінні.

У МЗС додали: "Важливо зазначити, що дозвіл своїм громадянам проводити вибори на території посольства є частиною Віденської конвенції, і країна перебування не має права забороняти це".

Дипломатичні представництва РФ у Нарві та Тарту було закрито навесні 2022 року. У середині січня офіційний представниця МЗС Росії Марія Захарова заявляла, що відомство продовжує вести переговори про відкриття виборчих дільниць за кордоном.

Читайте також: На ТОТ Херсонщини загарбники хочуть провести «вибори» президента РФ достроково - Хлань

Як повідомляв Укрінформ, російська Рада Федерації призначила дату президентських виборів» на 17 березня 2024 року.

Центральна виборча комісія РФ ухвалила рішення, що голосування у березні 2024 року пройде також на тимчасово окупованій території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-