Глави міноборони США та Британії обговорили подальшу підтримку України

Глави міноборони США та Британії обговорили подальшу підтримку України

Укрінформ
Міністр оборони США Ллойд Остін зустрівся в середу в Пентагоні з британським колегою Грантом Шаппсом, щоб обговорити спільні виклики, які стоять перед країнами та альянсом НАТО, у тому числі, подальшу спільну допомогу Україні.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Пентагону, передає Укрінформ.

Зокрема, сторони обговорили «посилення атак з боку бойовиків, пов’язаних з Іраном на сили США на Близькому Сході; незаконні напади хуситів на міжнародне судноплавство в Червоному морі; постачання гуманітарної допомоги до Гази; продовження підтримки України обома країнами».

Крім того, під час зустрічі йшлося про підготовку до саміту НАТО в Вашингтоні, який має відбутися в липні цього року, а також взаємодію у форматі AUKUS.

Читайте також: У Конгресі США залишається двопартійна підтримка України - Білий дім

«Зустріч завершилася підтвердженням тісного й тривалого партнерства між США й Великою Британією, а також відданості міжнародному порядку, заснованому на правилах»,- підкреслили в американському відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, 12 січня прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак відвідав Київ, де запевнив у продовженні підтримки українського народу. Крім того, Сунак і Зеленський підписали безпекову угоду на виконання домовленостей, узгоджених під час Вільнюського саміту НАТО. Безпекові зобов’язання Великої Британії за цим документом діятимуть до приєднання України до НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-