Промисловість ЄС уже спроможна виробляти мільйон снарядів на рік - єврокомісар

Промисловість ЄС уже спроможна виробляти мільйон снарядів на рік - єврокомісар

Укрінформ
Європейська оборонна промисловість на сьогодні вже спроможна виробляти 1 мільйон артилерійських снарядів на рік.

Про це заявив єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєрі Бретон, який прибув у Брюссель для участі у неформальній зустрічі міністрів оборони країн ЄС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми вже на цьому рівні сьогодні. Тож ми на два місяці випереджаємо графік щодо розвитку нашої спроможності виробляти боєприпаси в Європі, безумовно, для України, але - і для нашої власної безпеки. Сьогодні Європа здатна виробляти 1 мільйон таких (артилерійських – ред.) боєприпасів на рік», - сказав Бретон.

Він зауважив, що в межах європейської програми сприяння виробництву боєприпасів ASAP Єврокомісія отримала 82 пропозиції від виробників. Протягом наступних тижнів Єврокомісія визначить серед них 20-30 найбільш ефективних проєктів, щоб нарощувати виробництво боєприпасів.

Читайте також: Єврокомісар Бретон назвав «чутливою інформацією» кількість снарядів, які Україна отримала від ЄС

«Ми переконані, що до кінця року ми матимемо спроможність виробляти 1,4 мільйона боєприпасів на рік. У 2025 році ми будемо продовжувати цю роботу, і маємо бути здатними виробляти вже два мільйони боєприпасів»

Єврокомісар повідомив, що завдяки спільним зусиллям Єврокомісії та підприємств оборонної промисловості з лютого минулого року Європа наростила спроможність у виробництві боєприпасів на 50 відсотків порівняно з попереднім рівнем.

Щодо кількості боєприпасів, яку ЄС може поставити або вже поставила для України, єврокомісар зазначив, що це питання належить до компетенції країн-членів.

Читайте також: Україна має отримати мільйон снарядів у березні або в наступні місяці - міноборони Латвії

Як повідомлялося, у березні минулого року з ініціативи Естонії країни ЄС узяли на себе політичне зобов’язання поставити Україні 1 мільйон артилерійських снарядів протягом року. Цей проєкт виявив певні логістичні та виробничі проблеми в оборонній промисловості ЄС, що спонукало Єврокомісію та країни-члени вжити заходів для швидкого нарощування потенціалу військово-промислового комплексу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-