Пелосі закликала ФБР розслідувати фінансування Росією пропалестинських протестів у США

Пелосі закликала ФБР розслідувати фінансування Росією пропалестинських протестів у США

Укрінформ
Колишня спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі заявила, що протести за припинення вогню в секторі Гази у Сполучених Штатах фінансуються Росією та закликала ФБР розслідувати це.

З такою заявою вона виступила під час інтерв’ю CNN, передає Укрінформ.

«Те, що вони закликають до припинення вогню – це меседж пана Путіна»,- зауважила Пелосі.

Вона підкреслила, що заклики протестувальників безпосередньо пов’язані з тим, що хотів би бачити Кремль: «Це те саме, що і у випадку з Україною, йдеться про меседж Путіна».

Пелосі також наголосила, що фінансування цих протестів необхідно ретельно дослідити: «І я хочу попросити ФБР розслідувати це».

Водночас колишня спікерка зазначила, що частина протестувальників є щирими та підкреслила, що сама виступає за те, щоби припинити страждання мирного населення.

«Ми маємо думати про те, що ми робимо. І те, що ми повинні зробити, це спробувати зупинити страждання в Газі. Це жінки і діти, люди, яким нема куди подітися»,- зазначила Пелосі.

Читайте також: Reuters із посиланням на досьє Ізраїлю: 190 співробітників ООН у Газі причетні до нападу ХАМАС

Як повідомляв Укрінформ, протестувальники, які виступають за негайне припинення вогню в Газі та ведення переговорів з ХАМАСом, виходять на вуличні акції, а також часто переривають виступи американських лідерів. Так, минулого тижня кілька людей перервали виступ президента Джо Байдена, а також один із заходів за участі Ненсі Пелосі в Сієтлі.

Фото: ANSA/EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-