Франція призупинила фінансування Агентства ООН у справах палестинських біженців

Франція призупинила фінансування Агентства ООН у справах палестинських біженців

Укрінформ
Франція не запланувала жодних подальших виплат у першому кварталі 2024 року, адресованих Агентству ООН у справах палестинських біженців (UNRWA), на тлі звинувачень його співробітників у причетності до нападу ХАМАСу на Ізраїль.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві французького зовнішньополітичного відомства, оприлюдненій на офіційному сайті.

«Повідомлення про причетність співробітників UNRWA до нападів 7 жовтня (ХАМАСу на Ізраїль – ред.) є надзвичайно серйозними», - йдеться в документі. Тож Франція «вирішить, коли настане час, як діяти спільно з Організацією Об'єднаних Націй та основними донорами, гарантуючи при цьому, що всі її вимоги щодо прозорості та безпеки будуть належним чином враховані».

МЗС країни сподівається, що розслідування, розпочате днями, проллє світло на те, що сталось і «буде супроводжуватися конкретними заходами».

Як відомо, торік з огляду на катастрофічну гуманітарну ситуацію в Газі, Франція значно збільшила підтримку цивільному населенню регіону та виділила майже 60 мільйонів євро на діяльність Агентства.

Читайте також: Генсек ООН закликає відновити фінансування Агентства у справах палестинських біженців

На сьогодні уже понад десять країн-донорів призупинили фінансування UNRWA. Напередодні цей перелік поповнила Японія, яка услід за Сполученими Штатами також відмовилась підтримувати фінансово Агентство ООН у справах палестинських біженців.

Як повідомляв Укрінформ, 26 січня UNRWA заявило про початок розслідування, а Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш ініціював перевірку інформації про участь окремих співробітників у нападі ХАМАСу на Ізраїль.

Водночас генеральний комісар агентства Філіп Лаццаріні заявив, що рішення низки країн призупинити фінансування створюють загрозу гуманітарній роботі в регіоні, зокрема, в секторі Гази.

Читайте також: Японія призупинила фінансування Агентства ООН у справах палестинських біженців

Нагадаємо, UNRWA було створено для допомоги біженцям війни 1948 року. Агентство надає допомогу, зокрема, й у галузях освіти й охорони здоров’я, палестинцям у Газі, на Західному березі річки Йордан, у Йорданії, Сирії та Лівані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-