Японія призупинила фінансування Агентства ООН у справах палестинських біженців

Японія призупинила фінансування Агентства ООН у справах палестинських біженців

Укрінформ
Японія вирішила за прикладом Сполучених Штатів та інших країн призупинити фінансування Агентства ООН у справах палестинських біженців (UNRWA) на тлі звинувачень його співробітників у причетності до нападу ХАМАС на Ізраїль.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на МЗС Японії повідомляє Kyodo.

«Додаткову допомогу Агентству ООН у справах палестинських біженців та організації робіт на Близькому Сході, відомому як UNRWA, припинено на час проведення розслідування цієї справи (ймовірної причетності співробітників до нападу ХАМАС – ред.) та запровадження контрзаходів», - ідеться в заяві речниці дипвідомства Макі Кобаяші.

Такий крок Японія зробила після заяви Сполучених Штатів у п’ятницю про призупинення фінансування UNRWA через підозри в тому, що 12 його працівників могли бути причетні до нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня минулого року.

Читайте також: ООН розслідує ймовірну причетність співробітників до нападу ХАМАС на Ізраїль

«Японія глибоко стурбована ймовірною причетністю персоналу UNRWA до терористичної атаки і закликає агентство розслідувати цю справу та вжити відповідних заходів, аби воно могло твердо виконувати свою роль», - сказав Кобаяші.

Як повідомляв Укрінформ, 26 січня UNRWA заявило про початок розслідування після інформації про причетність деяких його співробітників до нападу ХАМАС на Ізраїль.

На цей час уже десять країн-донорів призупинили фінансування UNRWA, зокрема США, Велика Британія, Німеччина, Італія, Нідерланди, Швейцарія, Фінляндія, Австралія, Канада й Естонія.

Читайте також: Генсек ООН закликає відновити фінансування Агентства у справах палестинських біженців

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш ініціював перевірку інформації про участь окремих співробітників UNRWA у нападі ХАМАС на Ізраїль. Водночас генеральний комісар агентства Філіп Лаццаріні заявив, що рішення низки країн призупинити фінансування створюють загрозу гуманітарній роботі в регіоні, зокрема в секторі Гази.

Нагадаємо, UNRWA було створено для допомоги біженцям війни 1948. Агентство надає допомогу, зокрема й у галузях освіти й охорони здоров’я, палестинцям у Газі, на Західному березі річки Йордан, у Йорданії, Сирії та Лівані.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-