Угорщина відкрита до використання бюджету ЄС для допомоги Україні - радник Орбана

Угорщина відкрита до використання бюджету ЄС для допомоги Україні - радник Орбана

Укрінформ
Політичний директор прем’єр-міністра Угорщини Балаж Орбан підтвердив перед екстреним самітом у четвер, що Будапешт готовий до компромісу, який дозволить фінансувати запропонований ЄС пакет допомоги Україні з бюджету блоку.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Зазначається, що Балаж Орбан заявив у понеділок, що Угорщина готова використати бюджет ЄС для запропонованого пакета допомоги Україні у 50 мільярдів євро, що Reuters називає «серйозною зміною у позиції Будапешта порівняно з тим, що було лише кілька тижнів тому».

Як наголосив радник Орбана, у суботу Будапешт направив Брюсселю пропозицію, яка свідчить про його готовність використати бюджет ЄС для надання пакета допомоги Україні та випустити спільні боргові зобов'язання ЄС для його фінансування, якщо будуть додані інші «застереження».

Читайте також: Єрмак і Кулеба в Ужгороді ведуть переговори з Сійярто

Раніше газета Financial Times після ознайомлення з конфіденційним документом, розробленим чиновниками ЄС, написала, що Європейський Союз готовий запровадити план саботажу угорської економіки, якщо Будапешт заблокує фінансову допомогу Україні на саміті лідерів ЄС, який відбудеться 1 лютого.

Балаж Орбан, коментуючи статтю FT, заявив, що Брюссель шантажує Будапешт, попри запропонований ним компроміс, який дозволить Євросоюзу профінансувати пакет допомоги Україні на 50 млрд євро.

Як повідомляв Укрінформ, у ЄС готові позбавити Угорщину права голосу, якщо угорський прем’єр-міністр Віктор Орбан знову спробує заблокувати €50 мільярдів фінансової допомоги Україні на саміті 1 лютого.

29 січня до Ужгорода прибув міністр зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петер Сійярто. Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак і міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розпочали зустріч з угорською делегацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-