Підприємці Чехії визначили найабсурдніший закон 2023 року

Підприємці Чехії визначили найабсурдніший закон 2023 року

Укрінформ
У Чехії підбили підсумки національного інтернет-голосування, яке мало визначити найабсурдніший закон минулого року.

Про це повідомляє Vinegret.cz, передає Укрінформ. 

Зазначається, що конкурс Absurdita roku проводиться об'єднанням підприємців, аби звернути увагу громадськості на зайві й часто безглузді рішення влади, які псують життя людям та заважають вести бізнес.

Переможцем у 2023 році стала поправка до закону про ПДВ, відповідно до якої компанія, котра вирішила безоплатно передати товар на благодійність, зобов'язана заплатити за нього ПДВ. Водночас, якщо фірма вирішить знищити той самий товар, вона не повинна платити ПДВ і навіть може відняти з бази оподаткування його початкову вартість.

«Хоча існує звільнення від ПДВ з правом відрахування для випадків передачі благодійних товарів через гуманітарні організації до третіх країн, для аналогічних постачань усередині самої Чехії такої пільги не існує», - нагадали організатори.

Читайте також: Чехія вже надала Україні 45 тонн гуманітарної допомоги для енергосектору

Під час іншого голосування під назвою «Золотий параграф» було обрано, навпаки, найкорисніше законодавче нововведення 2023 року. Ним стала програма «Милостиве літо», в рамках якої індивідуальні підприємці та компанії, які заборгували внески на соціальне страхування, отримали можливість їх легше погасити.

Як повідомлялося, президент Чехії Петр Павел підписав закон, який стосується продовження статусу захисту біженців і водночас ускладнює умови їх перебування, а також передбачає можливість повернення українців на батьківщину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-