Чехія вже надала Україні 45 тонн гуманітарної допомоги для енергосектору

Чехія вже надала Україні 45 тонн гуманітарної допомоги для енергосектору

Укрінформ
Чеська Республіка вже надала Україні 45 тонн гуманітарної допомоги для енергетичного сектору.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики України.

Заступник міністра енергетики Ярослав Демченков провів зустріч з урядовою делегацією Чехії у складі Надзвичайного і Повноважного посла Чеської Республіки в Україні Радека Матули, урядового уповноваженого з питань відбудови України МЗС Чеської Республіки Томаша Копечного та радника з Національної безпеки Офісу уряду Чеської Республіки Томаша Пояра.

Демченков поінформував представників чеської сторони про поточний стан в українській енергетиці, а також хід ремонтних і відновлювальних робіт, які ведуться у межах підготовки до наступного опалювального сезону.

Заступник міністра подякував Чехії за допомогу, надану українському енергосектору та наголосив на поточних потребах енергетичних компаній.

«З Чехії в Україну вже надійшло 12 вантажів гуманітарної допомоги загальною вагою близько 45 тонн, у складі якої, зокрема, трансформатори струму, трансформатори напруги, легкові автомобілі, а також інше обладнання і устаткування, необхідне для проведення відновлювальних робіт на об’єктах, що зазнали російських атак», - сказано в повідомленні.

Особливу увагу на зустрічі сторони приділили питанням поглиблення співпраці в галузі відновлюваної та атомної енергетики. Чеська сторона підтвердила зацікавленість у реалізації проєктів, пов’язаних з відновленням і розвитком українського енергосектору, зокрема у галузі вітрової і сонячної енергетики. Обговорювалися також питання підготовки відповідного меморандуму між країнами, який стане сигналом для бізнесу і приватного капіталу для участі у відповідних спільних проєктах.

Крім того, учасники зустрічі підтвердили взаємний інтерес у розвитку співпраці у водневій галузі. Зокрема обговорювалися спільні дослідження коридору газотранспортної мережі України, Словаччини і Чехії для транспортування водню, його використання для промисловості та інших споживачів цих країн і надалі - Німеччини.

Сторони також обговорили перспективи співпраці в атомній галузі і взаємодію на міжнародному рівні задля забезпечення ядерної і радіаційної безпеки.

Читайте також: Південна Корея вже передала 10 вантажів допомоги українському енергосектору

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Чеської Республіки Ян Ліпавський заявив, що Чехія підтримуватиме Україні на шляху досягнення миру, який можливий лише на українських умовах і засадах міжнародного права.

Фото: mev.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-