Уряд Франції пообіцяв фермерам додаткову підтримку на тлі погроз «взяти в облогу» Париж

Уряд Франції пообіцяв фермерам додаткову підтримку на тлі погроз «взяти в облогу» Париж

Укрінформ
Влада Франції вживатиме заходів на національному та європейському рівнях для захисту фермерів від недобросовісної конкуренції.

Про це заявив прем'єр-міністр Габрієль Атталь, відвідуючи фермерське господарство та ринок у регіоні Центр - Долина Луар, передає Укрінформ із посиланням на BFMTV.

«Неправильно, що вам забороняють використовувати певні речовини, а сусідні країни їх використовують, і це (товари) потім потрапляє сюди», - заявив прем’єр-міністр.

Ідеться про екологічні регуляторні обмеження, які стосуються засобів захисту рослин. Французькі фермери не можуть їх використовувати, на відміну від колег в інших країнах, де ці речовини дозволені.

Читайте також: Французькі фермери заблокували автомагістралі навколо Парижа

Атталь запевнив, що Франція припинить імпортувати продукцію, яка могла б вироблятися в країні.

«Виробляти та захищати. Ось чого хочуть наші фермери. Ми маємо найякісніше та найстабільніше сільське господарство у світі. Пишаймося цим і довіряймо людям, які це роблять», - написав він у соцмережі Х.

Міністр сільського господарства Марк Фесно повідомив, що перелік додаткових заходів підтримки фермерів буде оприлюднено у вівторок.

Утім, аграрії вирішили не послаблювати тиск на владу. Напередодні профспілки FNSEA і «Молоді фермери» оголосили про наміри «взяти в облогу» Париж починаючи з обіду понеділка на невизначений термін.

Вони збираються дійти до паризької кільцевої дороги, як робили це у листопаді 2019 року. Фермери планують виставити по десять тракторів на кожному виїзді зі столиці.

Як передавав Укрінформ, перший раунд переговорів між фермерами та владою відбувся у п’ятницю. Тоді по всій Франції були зняті десятки блокпостів, а прем'єр-міністр після зустрічі з лідерами аграріїв пообіцяв зробити десять негайних кроків, які мають полегшити життя фермерів.

Утім, ці заходи організатори акції визнали недостатніми.

Протести фермерів посилюються по всій Європі. Раніше у Франції під час блокування аграріями дороги загинула учасниця акції, коли автомобіль протаранив тюки соломи, якими фермери перекрили трасу.

Німецькі фермери на початку січня розпочали загальнонаціональну акцію протесту, влаштовували «тракторні марші» й блокування автотрас по всій країні.

Фото: Gabriel Attal / Х

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-