Французькі фермери заблокували автомагістралі навколо Парижа

Французькі фермери заблокували автомагістралі навколо Парижа

Укрінформ
Фермери заблокували у п'ятницю одну з головних автомагістралей Франції, що з’єднує Париж із північним містом Лілль, країнами Бенілюксу та Великою Британією, утворивши кілометрові затори.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

Загальнонаціональний рух протесту фермерів спричинив перші великі збої в русі транспорту навколо французької столиці.

Місцеві фермерські профспілки сьогодні закликали до блокування доріг у Парижі та на його околицях, щоб посилити тиск на уряд, який фермери звинувачують у недостатніх зусиллях, щоб допомогти їм впоратися з низькими цінами на продовольство та надмірним регулюванням.

Зазначається, що уряд Франції поспішає владнати суперечку з фермерами, оскільки колони тракторів, як очікується, паралізують рух навколо столиці країни у другій половині дня, якраз перед запланованою зустріччю прем’єр-міністра з представниками протестувальників.

Паризьке регіональне відділення профспілки FNSEA планує встановити 11 блокпостів з усіх боків навколо Парижа, включаючи автомагістралі A6, A10 та A13, згідно з документом, з яким ознайомилася Reuters.

Французькі ЗМІ повідомили, що фермери також встановили перші блокпости на транспортних шляхах у департаменті Ессон на південь від Парижа рано-вранці.

Уряд заявив, що оголосить про негайні заходи, спрямовані на задоволення вимог фермерів, сьогодні ввечері, а прем'єр-міністр Габріель Аттал, як очікується, виступить із промовою у другій половині дня.

Читайте також: На кордоні з Україною у чергах стоять близько тисячі фур, блокування немає - Демченко

Поки що в уряді не уточнили, коли і де Аттал має виступити або які заходи можуть бути вжиті.

Як повідомлялося, протести фермерів посилюються по всій Європі. Раніше у Франції під час блокування аграріями дороги загинула учасниця акції, коли автомобіль протаранив тюки соломи, якими фермери перекрили трасу.

Зокрема, німецькі фермери на початку січня розпочали загальнонаціональну акцію протесту, влаштовували «тракторні марші» й блокування автотрас по всій країні.

Фото: couriermail.com.au

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-