Один із двох енергокабелів між Естонією та Фінляндією вийшов з ладу

Один із двох енергокабелів між Естонією та Фінляндією вийшов з ладу

Укрінформ
У ніч на п'ятницю виявлений збій у роботі енергетичного кабелю EstLink 2, який зв'язує Естонію та Фінляндію. Наразі фахівці намагаються встановити причину збою.

Як передає Укрінформ, про це повідомив естонський мовник ERR.

В естонській держкомпанії Elering заявили, що надійність електропостачання Естонії забезпечена і наразі загрози для неї немає. До кінця дня Elering використовуватиме наявні в регіоні резервні потужності, щоб компенсувати електроенергію, яка мала надходити через EstLink 2. Якщо ремонт несправності триватиме довше, з суботи планується почати використовувати інші генеруючі потужності в регіоні.

У компанії також підтвердили, що через неприємну ситуацію вартість електроенергії в Естонії, ймовірно, зросте. Біржа Nord Pool суботні ціни поки що не публікувала.

EstLink 2 складається з перетворювальних станцій в Естонії, Фінляндії та понад 170 кілометрів ліній постійного струму, з яких близько 147 кілометрів прокладено вздовж північної частини Фінської затоки у вигляді підводного кабелю. Сукупна потужність електропередачі Estlink 1 та Estlink 2 становить 1000 МВт, причому дві третини сукупної потужності припадає на Estlink 2.

Як повідомлялося, на початку жовтня було пошкоджено газопровід, що з'єднує Фінляндію та Естонію, і два телекомунікаційних кабелі, які з'єднують Естонію з Фінляндією та Швецією.

Читайте також: Латвія, Литва та Естонія створять спільну Балтійську лінію оборони

Фінська поліція вважає, що пошкодження газопроводу Balticconnector було спричинене китайським контейнеровозом, який тягнув свій якір по морському дну, але не дійшла висновку, чи було це нещасним випадком, чи навмисною дією.

Китай заявив, що співпрацює з фінськими правоохоронцями в розслідуванні можливої причетності гонконзького судна Newnew Polar Bear до пошкодження газопроводу Balticconnector між Фінляндією та Естонією.

НАТО оголосило про посилення патрулювання в Балтійському морі після пошкодження підводного газопроводу Balticconnector і кабелю зв’язку.

Фото: Elering

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-