США й Британія ввели санкції проти військової верхівки хуситів

США й Британія ввели санкції проти військової верхівки хуситів

Укрінформ
Уряди США й Сполученого Королівства оголосили про введення санкцій проти ключових військових посадовців сил хуситів у Ємені через їхнє сприяння атакам на цивільне судноплавство в Червоному морі й Аденській затоці.

Про це йдеться в повідомленні Офісу з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC), передає Укрінформ.

«Сьогодні OFAC запровадив санкції проти ключових посадовців сил Ансаралли, широко відомих як хуситів, за їхню підтримку терористичних актів, спрямованих проти комерційного судноплавства», - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Штати знищили штаб та розвідцентр проіранських бойовиків в Іраку

При цьому уточнюється, що обмеження запроваджені проти чотирьох високопосадовців, які сприяли атакам хуситів на комерційні судна та утриманню в заручниках цивільних екіпажів. Так, до списку санкцій потрапили так звані міністр оборони, командувач сил хуситів, командувач сил берегової охорони та директор з питань закупівель, який займався контрабандою ракет, БПЛА та інших озброєнь з Ірану.

У Мінфіні США зауважили, що одночасно санкції проти цих високопоставлених хуситів ввело також Сполучене Королівство.

Читайте також: Коаліція країн завдала чергових ударів по хуситах у Ємені

Як повідомляв Укрінформ, 17 січня Держдепартамент оголосив про намір поновити статус глобальних терористів для хуситів, який набуде чинності 16 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-