Штати знищили штаб та розвідцентр проіранських бойовиків в Іраку

Штати знищили штаб та розвідцентр проіранських бойовиків в Іраку

Укрінформ
Білий дім офіційно прозвітував про успіх операції щодо завдання ударів по угрупованню «Катаїб Хезболла» в Іраку, заявивши про знищення двох штабних будівель та розвідувального центру бойовиків, які раніше атакували сили США.

Про це заявив у середу координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Попередні звіти, які ми отримуємо, засвідчили, що ми досягли ефективних результатів по всіх трьох цілях. Дві штабних будівлі та розвідувальний центр були знищені», - зауважив представник Білого дому.

У цьому зв’язку він підкреслив, що американські сили завдали удари по бойовиках з метою самооборони, щоб запобігти новим нападам на сили США в Іраку. Він наголосив, що це узгоджується з міжнародним правом.

Читайте також: США ввели санкції проти іракської авіакомпанії за допомогу іранським проксі

«Як сказав президент (Байден – ред.), ми без вагань вживатимемо необхідних кроків для захисту наших військ і наших об’єктів, і, звісно, ми будемо пильними й надалі»,- зазначив представник адміністрації США.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок США завдали серію ударів по об’єктах угруповання «Катаїб Хезболла» та інших бойовиків, пов'язаних з Іраном. Операція була проведена у відповідь на серію атак проти військових США та міжнародної коаліції в Іраку та Сирії, включно з нападом на коаліційні сили на авіабазі Аль-Асад.

Фото: defense.gov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-