Коаліція країн завдала чергових ударів по хуситах у Ємені

Коаліція країн завдала чергових ударів по хуситах у Ємені

Укрінформ
24 країни засудили триваючи дії хуситів у Червоному морі та заявили, що США зі союзниками завдали чергових ударів по цілям у Ємені у відповідь на напади на судна.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у Спільній заяві урядів країн.

У заяві наголошується, що у відповідь на продовження нападів хуситів на судна, що прямують через Червоне море і прилеглі водні шляхи, сили США і Великої Британії за підтримки Австралії, Бахрейну, Канади, Королівства Нідерландів і Нової Зеландії, здійснюючи своє невід'ємне право на індивідуальну і колективну самооборону відповідно до Статуту ООН, завдали додаткових ударів по восьми цілях у підконтрольних хуситам районах Ємену.

«Ці удари були покликані послабити або підірвати здатність хуситів продовжувати свої напади на світову торгівлю і невинних моряків з усього світу, уникаючи при цьому ескалації», - йдеться у документі.

Наголошується, що понад тридцять атак, які хусити здійснили на комерційні та військові кораблі з середини листопада, становлять загрозу для всіх країн, які покладаються на міжнародне судноплавство.

Підписанти засудили напади та закликали припинити їх. Вони також зауважили, що ті, хто постачає хуситам зброю, яка використовується для таких нападів, порушують Резолюцію 2216 Ради Безпеки ООН і міжнародне право. Міжнародна реакція 22 січня на триваючі напади хуситів продемонструвала спільну рішучість підтримувати свободу судноплавства, гарантовану морським правом, і захистити життя моряків від незаконних і невиправданих нападів, йдеться у документі.

Читайте також: Штати і Британія знову атакували об'єкти хуситів у Ємені

Спільна заява оприлюднена від імені урядів Албанії, Австралії, Бахрейну, Данії, Німеччини, Естонії, Гвінеї-Бісау, Італії, Канади, Кенії, Республіки Корея, Латвії, Литви, Королівства Нідерландів, Нової Зеландії, Північної Македонії, Польщі , Румунії, Чехії, Угорщини, Хорватії, Чорногорії, Великої Британії та Сполучених Штатів.

Як повідомляв Укрінформ, КНР закликає припинити "переслідування" цивільних суден у Червоному морі після низки нападів на кораблі з боку єменських хуситів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-