Італія спростувала російський фейк про загибель італійського підполковника в Україні

Італія спростувала російський фейк про загибель італійського підполковника в Україні

Укрінформ
Італія в середу спростувала заяву Росії про загибель італійського військового в Україні, назвавши її фейковою новиною, що використовується як зброя для психологічної війни.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Міністерство оборони Італії заявило, що підполковник Клаудіо Кастілья помер в Італії з природних причин, після того, як посольство Росії в ПАР перепостило повідомлення про те, що Кастілья начеб то був знайдений мертвим в Україні.

"Міністерство оборони Італії рішуче заперечує цю жахливу брехню, опубліковану в соцмережі Х посольства Росії в ПАР, і застерігає сіячів ненависті від подальшого поширення цих жахливих фейкових новин. Хіба не так ведеться психологічна війна, яка примножує горе сім'ї підполковника Клаудіо Кастілья?"- йдеться в заяві.

Читайте також: Росія хоче повністю обмежити критику війни проти України - британська розвідка

Як повідомляв Укрінформ, українці з різних міст Італії з’їхалися у місто Модена на мітинг протесту проти пропагандистського заходу про окупований Маріуполь, організований посольством РФ та культурною асоціацією «Росія - Емілія-Романья». Перед тим через масові протести мерія Модени вже відкликала дозвіл на проведення пропагандистської виставки «Маріуполь — відродження після війни».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-