Росія хоче повністю обмежити критику війни проти України - британська розвідка

Росія хоче повністю обмежити критику війни проти України - британська розвідка

Укрінформ
Експерти британської розвідки проаналізували нове законодавство Росії, створене з метою придушення критики російської війни проти України.

Про це у соцмережі Х повідомило Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

У зведенні йдеться про обговорення Держдумою РФ 22 січня законопроєкту про арешт фінансових активів, включно з майном росіян, які відкрито критикують російську армії і так звану «спеціальну військову операцію» в Україні.

Упродовж останніх місяців низка відомих російських письменників та музикантів були засуджені за критику російсько-української війни, зазначили аналітики.

Експерти британського Міноборони також згадали про затверджені у липні 2022 року президентом Росії Володимиром Путіним поправки до «Закону про іноземних агентів» (2012 рік), які «широко використовуються для репресій проти опонентів режиму».

У розвідці зазначили, що нове законодавство, швидше за все, має на меті стримати і придушити антивоєнну опозицію.

Читайте також: Хакери «зламали» провайдера держструктур РФ - розвідка

«Цей нещодавній законопроєкт у поєднанні із заходами щодо «іноземних агентів», ймовірно, має на меті повністю обмежити критику війни», – вважають в оборонному відомстві Британії.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок в Державну думу РФ внесли законопроєкт із поправками до Кримінального кодексу, які пропонують конфіскувати майно громадян, засуджених за статтями про поширення «фейків» про російську армію тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-