В уряді Фінляндії заявляють, що не бояться нападу Росії

В уряді Фінляндії заявляють, що не бояться нападу Росії

Укрінформ
В уряді Фінляндії не бачать загрози можливого нападу з боку військ Російської Федерації.

Як передає Укрінформ, про це заявив прем'єр-міністр країни Петтері Орпо під час виступу перед журналістами на пресконференції з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн та прем'єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном, повідомляє сайт уряду Фінляндії.

"У Фінляндії ми можемо спокійно спати, бо добре підготовлені. Проте усі країни ЄС та НАТО мають бути готовими до всіх можливих сценаріїв”, – сказав Орпо.

Читайте також: Не зупиниться в Україні: Дуда назвав країни, на які може напасти Росія

Він закликав європейських партнерів нарощувати потужності оборонної промисловості та виробництво боєприпасів. Зокрема для того, щоб і надалі надавати підтримку Україні.

"Ми також маємо збільшити потужності європейської оборонної промисловості та наростити виробництво боєприпасів", – сказав прем’єр-міністр.

Орпо підкреслив, що Європа повинна продовжувати військову підтримку України, та наголосив на терміновій необхідності ухвалення рішення щодо наступного пакета фінансової підтримки для України.

Читайте також: Латвія є членом НАТО та ЄС, але ми все одно готуємо країну до війни - Рінкевичс

Як повідомлялося, 6 листопада 2023 року стало відомо, що Фінляндія закриває чотири пункти пропуску на кордоні з РФ у відповідь на зростання кількості прохачів притулку.

Згодом Фінляндія повністю закрила кордон з Росією на період з 30 листопада до 13 грудня.

Проте 14 грудня фінський уряд вирішив відкрити два прикордонні пункти на східному кордоні: МАПП "Вааліма" та МАПП "Ніїрала". Однак у перший же день з боку РФ прибули понад 100 прохачів притулку, після чого влада закрила східний кордон на місяць, до 14 січня.

Також Фінляндія розірвала угоду про прикордонну співпрацю з РФ, укладену у 2012 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-