Не зупиниться в Україні: Дуда назвав країни, на які може напасти Росія

Не зупиниться в Україні: Дуда назвав країни, на які може напасти Росія

Укрінформ
Росія не зупиниться в Україні, і в разі досягнення своєї мети вона знову нападе на країни у Східній Європі, на Кавказі чи у Центральній Азії.

Про це під час Українського сніданку у Давосі заявив президент Польщі Анджей Дуда, передає кореспондент Укрінформу.

Польський лідер назвав небезпечним те, що зараз спостерігається «формування коаліції диявола», яка не лише сприяє Путіну, але й готова брати на себе «повноваження і ризик руйнування міжнародного порядку».

Він зауважив, що модель безпеки, яку усі намагалися будувати після завершення Холодної війни, «зараз руйнується на наших очах».

«Треба пам’ятати, що Україна бореться не тільки за свій суверенітет, але і захищає наші демократичні цінності, ми не повинні про це забувати. Війна в Україні має символічне і психологічне значення. Якщо Путін переможе в Україні, то це дасть чіткий сигнал всьому світові, і всі його прихильники посилюватимуть свою діяльність проти західного світу»,- зазначив Дуда.

Читайте також: Кемерон порівняв Путіна з Гітлером та закликав не умиротворяти президента РФ

На його переконання, про втому від війни, про яку усе частіше говорять в Європі, дуже хочуть чути у Кремлі.

«Вони готові вести війну на виснаження і сподіваються, що втомлений Захід почне обмежувати свою допомогу для України, яка бореться, і тиснутиме на Київ для початку мирних переговорів», - наголосив польський лідер.

Відтак, він наголосив, що Заходу «треба готуватися до довгого маршу, під час якого потрібно буде боротися за безпеку громадян, підтримувати Україну в її боротьбі і допомогти у відбудові України за рахунок активів, які буде конфісковано у агресора».

У цьому контексті він назвав дуже важливим пошук способів на розблокування заморожених 60 млрд дол. в США і 50 млрд євро в ЄС, які має бути витрачено на відбудову України.

Дуда підкреслив, що у контексті мирних переговорів між Україною і Росією відповідь є дуже простою: українці повинні самі вирішувати про своє майбутнє, ніхто ззовні не повинен це робити від імені чи замість України.

Читайте також: Кулеба у Давосі закликав партнерів відмовитися від концепції уникнення ескалації

На переконання президента РП, війна завершиться тоді, коли Росія вийде з усіх окупованих територій України.

«Усі інші рішення означатимуть перемогу Росії. Будь-ласка, запам’ятайте, що Росія не зупиниться в Україні - інші країни у Східній Європі, на Кавказі, у Центральній Азії можуть стати наступною жертвою Росії. Це абсолютно важливий і вирішальний момент. Якщо Росія виграє цю війну, то вона нападе на наступну країну. Це типова поведінка для російського імперіалізму: вони нападатимуть знову і знову», - констатував Дуда.

Він наголосив, що Україна має перемогти в цій війні, а Захід має зробити все можливе, щоб допомогти українським друзям.

«Це наш обов’язок, і я сподіваюся, що ми це робитимемо щодня, поки Україна не переможе», - резюмував президент Польщі.

Читайте також: Франція підпише з Україною таку ж безпекову угоду, як Британія - Макрон

Як повідомляв Укрінформ, глава МЗС Польщі Радослав Сікорський під час Українського сніданку у Давосі заявив, що у світі не бракує «кишенькових Чемберленів», які готові пожертвувати іншими людьми заради власного спокою. Він наголосив, що лише Україна може вирішувати про те, чи вести переговори з Росією. Він також закликав гостей Українського сніданку купувати автомобілі для ЗСУ, як робить це він.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-