КНДР заявила про випробування підводного ядерного дрона

КНДР заявила про випробування підводного ядерного дрона

Укрінформ
Міністерство оборони Північної Кореї заявило про випробовування підводної системи ядерної зброї, яка нині перебуває у розробці, у відповідь на останні спільні морські навчання за участю Південної Кореї, Сполучених Штатів і Японії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yonhap.

Згідно з інформацією північнокорейських ЗМІ, Міноборони Північної Кореї заявило, що країна провела важливе випробування Haeil-5-23 у Східному морі (Японському морі), засудивши військово-морські навчання за участю американського атомного авіаносця як «нерозсудливу істерію протистояння».

«Можливості нашої армії щодо протидії підводному ядерному озброєнню ще більше вдосконалюються, і її різноманітні морські та підводні заходи реагування продовжуватимуть стримувати ворожі військові маневри ВМС США та її союзників», — сказав речник міністерства.

При цьому не була опублікована інформація, яка б включала характеристики зброї та дату випробувань.

У березні минулого року Північна Корея вперше оприлюднила випробування свого підводного ударного безпілотника Haeil-1, заявивши, що ця «секретна зброя» здатна генерувати «радіоактивне цунамі» та непомітно атакувати ворогів.

Вже у квітні країна провела випробування ударного безпілотника Haeil-2.

Зазначається, що Південна Корея, США та Японія спільно провели військово-морські навчання за участю атомного авіаносця USS Carl Vinson з понеділка по середу після останнього запуску Пхеньяном гіперзвукової ракети.

Офіційний Пхеньян давно засуджує спільні військові навчання Сеула та Вашингтона, називаючи їх «репетицією вторгнення».

Читайте також: У Кореї пообіцяли покарати КНДР у разі провокації

Як повідомляв Укрінформ, Південна Корея ввела санкції проти двох осіб, трьох організацій і 11 кораблів, пов’язаних з ядерною та ракетною програмами Північної Кореї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-