У Кореї пообіцяли покарати КНДР у разі провокації

У Кореї пообіцяли покарати КНДР у разі провокації

Укрінформ
Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль пообіцяв покарання для КНДР "у кілька разів сильніше" у випадку, якщо вона здійснить провокацію.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Yonhap.

Зазначається, що така ситуація склалася на тлі заяв лідера Північної Кореї Кім Чен Ина про необхідність визначення південних сусідів, як "головного та незмінного ворога".

Під час засідання північнокорейського парламенту у понеділок Кім виступив із закликом переглянути конституцію країни, щоб зафіксувати нове визначення Південної Кореї та зобов’язання КНДР "повністю окупувати" південнокорейську територію в разі війни.

На цю заяву різко відреагував піденнокорейський президент Юн. Він підкреслив, що теперішній уряд Республіки Корея відрізняється від будь-якого іншого. "Наші збройні сили мають переважний потенціал реагування. Якщо Північна Корея спровокує нас, ми покараємо їх у кілька разів сильніше", – наголосив президент РК.

Він зауважив, що Кім вчинив "політичну провокацію", коли сказав, що не визнаватиме північну розмежувальну лінію, яка є фактичним кордоном між двома країнами.

"Звичайна тактика "замаскованого миру", яка ставить перед вибором між війною і миром, більше не спрацює", – сказав він, очевидно, натякаючи на політику примирення свого ліберального попередника Мун Чже Іна. "Фальшивий мир, який ми отримуємо, піддаючись на погрози провокацій, лише наражає нашу безпеку на ще більшу загрозу", – додав Юн.

Читайте також: Південна Корея ввела нові санкції проти КНДР на тлі запуску гіперзвукової ракети

Як повідомлялося, 22 листопада Сеул заявив, що призупиняє участь у міжкорейській військовій угоді 2018 року після виведення КНДР супутника-шпигуна на навколоземну орбіту.

23 листопада Північна Корея заявила, що негайно поновить усі військові заходи, що були зупинені в межах угоди з Південною Кореєю 2018 року.

Фото: Pool photo/Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-