Норвегія виділила понад $190 мільйонів на виробництво снарядів, зокрема, й для України

Норвегія виділила понад $190 мільйонів на виробництво снарядів, зокрема, й для України

Укрінформ
Уряд Норвегії виділив 2 млрд норвезьких крон (понад 190 млн дол. США) на збільшення виробничих потужностей оборонної промисловості країни, головним чином для виробництва артилерійських боєприпасів, у т.ч. для потреб України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті уряду Норвегії.

«Війна в Україні призвела до різкого зростання попиту на боєприпаси. Уряд збільшить фінансову підтримку норвезької оборонної промисловості з метою нарощування виробництва боєприпасів. Один мільярд норвезьких крон буде виділено на конкретні проєкти на заводі Nammo і ще один мільярд норвезьких крон буде надано на інші проєкти в рамках норвезької оборонної промисловості», - зазначив прем'єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре.

Зауважується, що раніше уряд вже виділив близько 1 млрд крон на збільшення виробничих потужностей Норвегії шляхом співфінансування так званих проєктів ASAP. Загальна сума підтримки виробництва становить 3 млрд норвезьких крон.

Читайте також: Норвегія відправить два винищувачі F-16 до Данії для навчання українських пілотів

«Посилення потенціалу оборонної промисловості є важливим як для України, так і для нашої власної безпеки. Зараз ми робимо внесок у значне збільшення виробничих потужностей на заводі Nammo для задоволення потреб Норвегії, союзників і України», - сказав міністр оборони Норвегії Бйорн Арілд Грам.

Також вказується на те, що впродовж останнього року норвезький уряд уклав кілька значних контрактів з виробником боєприпасів Nammo, в тому числі найбільший контракт в історії компанії. Норвегія також бере участь у проєкті з виробництва боєприпасів для країн Північної Європи.

Читайте також: Швеція збільшить виробництво 155-мм артилерійських боєприпасів для України

Як повідомляв Укрінформ, раніше шведський уряд підписав угоду з виробником боєприпасів Nammo про збільшення потужностей виробництва артилерійських снарядів, а також зміцнення ланцюжків постачання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-