Глава МЗС Швеції не виключає надання Україні літаків Gripen

Глава МЗС Швеції не виключає надання Україні літаків Gripen

Укрінформ
Швеція не виключає надання Україні літаків Gripen, однак ухвалення відповідного рішення пов'язане зі вступом Королівства в НАТО.

Про це заявив міністр закордонних справ Швеції Тобіас Більстрем під час дискусії, організованої Фондом Віктора Пінчука, в рамках проєкту "Вирішуючи твоє майбутнє" у Давосі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Прем'єр-міністр Швеції, коли його про це спитали, чітко сказав, що "ми нічого не виключаємо”, - відповів очільник МЗС на запитання, чи Швеція надасть Україні літаки Gripen.

Читайте також: Зовнішня політика Швеції у найближчі роки буде зосереджена на підтримці України - глава МЗС

Водночас Більстрем зауважив, що подібні рішення залежать від того, коли Швеція приєднається до НАТО.

“Ми маємо створити відповідну комісію, тому що нам треба думати і про безпеку Швеції. Але, знову ж таки, ми нічого не виключаємо”, - повторив глава шведської дипломатії.

Читайте також: Міністр оборони Швеції закликав громадян бути готовими до війни

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією Міністерства оборони України під час зустрічі заступника міністра Івана Гаврилюка та головнокомандувача Збройних сил Швеції Мікаеля Бюдена в грудні минулого року йшлося про потенційне надання ЗСУ літаків Gripen. Згідно з повідомленням, Бюден, який очолював шведську делегацію, зазначив, що питання передачі літаків Gripen Україні обговорюється як на політичному, так і на військовому операційному рівні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-