Хакери з РФ атакували урядові сайти Швейцарії через візит Зеленського до Давоса

Хакери з РФ атакували урядові сайти Швейцарії через візит Зеленського до Давоса

Укрінформ
Пов’язане з Росією хакерське угрупування NoName вчинило DDoS-атаку на сайти федеральної адміністрації Швейцарії через участь Президента України у Всесвітньому економічному форумі у Давосі.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві швейцарського Національного центру кібербезпеки.

"Через DDoS-атаку в середу, 17 січня 2024 року, деякі вебсайти федеральної адміністрації були тимчасово недоступні. Відповідальність за атаку взяло на себе пов'язане з Росією угруповання NoName, яке назвало її причиною участь Президента України Володимира Зеленського у Всесвітньому економічному форумі", - йдеться у повідомленні.

Від кібератаки постраждали сайти низки департаментів і відомств.

 Зазначається, що кібератака була швидко виявлена, і відразу було вжито заходів для якнайшвидшого відновлення доступності сайтів. Втрати даних не відбулося.

Читайте також: Росія та Китай здійснюють більшість кібератак на вибори у світі - канадська розвідка

У Національному центрі у кібербезпеки нагадали, що угруповання NoName вже атакувало федеральну адміністрацію Швейцарії в червні 2023 року.

Як повідомлялося, 12 грудня оператор "Київстар" зазнав потужної хакерської атаки з Росії, що призвело до технічного збою. На деякий час недоступними стали послуги зв`язку та доступу в інтернет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-