Ердоган попросив посадовців проігнорувати Давоський форум - Bloomberg

Ердоган попросив посадовців проігнорувати Давоський форум - Bloomberg

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган попросив офіційних посадовців не відвідувати цього року Всесвітній економічний форум у Давосі через позицію його організаторів щодо війни Ізраїлю проти ХАМАСу.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Bloomberg.

“Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган попросив офіційних осіб своєї країни пропустити Всесвітній економічний форум у Давосі цього тижня через позицію його організаторів щодо війни Ізраїлю проти ХАМАСу”, - повідомляє видання з посиланням на осіб, обізнаних в цьому питанні.

Давоський саміт планував відвідати міністр казначейства та фінансів Туреччини Мехмет Шімшек, допоки цей намір не було скасовано рішенням президента.

Читайте також: Джапарова: Заяви Ердогана щодо гальмування вступу України до ЄС – внутрішня політика

Вказується також, що Клаус Шваб, засновник і виконавчий голова форуму, засудив «терористичні атаки ХАМАСу проти Ізраїлю» після вбивства близько 1200 людей під час несподіваного рейду в жовтні. Хоча Шваб також закликав до заходів для захисту цивільного населення Гази, ця заява викликала гнів турецьких політиків.

Видання також зазначає, що рішення Ердогана відкликати своїх високопосадовців із саміту ускладнює спроби Туреччини відновити зв’язки з глобальними інвесторами після того, як роки нетрадиційної політики відштовхнули їх.

Читайте також: Блінкен у Туреччині говорив про ситуацію в Газі, вступ Швеції до НАТО та «зерновий коридор»

Як повідомляв Укрінформ, понад сто глав держав і урядів збираються у понеділок, 15 січня, у швейцарському Давосі на щорічні збори Всесвітнього економічного форуму (WEF).

Президент України Володимир Зеленський 15 січня розпочне робочий візит до Швейцарської Конфедерації. За даними пресслужби глави держави, у межах візиту Президент зустрінеться з головами обох палат парламенту, лідерами партій та Президенткою Швейцарії, візьме участь у Всесвітньому економічному форумі та проведе низку двосторонніх зустрічей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-