У Конгресі США погодили новий проєкт тимчасового фінансування уряду - ЗМІ

У Конгресі США погодили новий проєкт тимчасового фінансування уряду - ЗМІ

Укрінформ
Лідери Конгресу США погодили законопроєкт про тимчасові витрати, щоб зберегти фінансування федерального уряду в березні та запобігти частковому припиненню його роботи наприкінці наступного тижня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на джерело, ознайомлене з цим питанням.

Речник лідера демократичної більшості в Сенаті Чака Шумера заявив, що текст угоди про фінансування, як очікують, буде опублікований онлайн в неділю. Очікується, що голосування за проєктом відбудеться наступного тижня.

Зазначається, що для деяких федеральних установ фінансування закінчується 19 січня, включаючи Міністерство транспорту, тоді як для інших, як-от Міністерства оборони, закінчується 2 лютого.

Читайте також: Республіканці у «Плані перемоги в Україні» пояснили, як США мають допомогти здолати Росію

7 січня лідери республіканців і демократів у Конгресі США досягли угоди про максимальний рівень бюджетних витрат у 2024 році в розмірі $1,59 трильйона, що наблизило сторони до уникнення урядового шатдауну, однак повністю не виключило його. Якщо вони не зможуть ухвалити угоду до 19 січня, то уряду доведеться почати зупиняти роботу.

Деякі законодавці заявили, що законопроєкт про короткострокове фінансування необхідний для того, щоб дати двопартійним переговірникам з Палати представників і Сенату час узгодити законопроєкти про витрати на весь 2024 фінансовий рік, а Конгресу – ухвалити відповідне законодавство.

У четвер Шумер зробив перший процедурний крок, щоб провести законопроєкт про тимчасове фінансування через Сенат на початку наступного тижня.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді минулого року обидві палати Конгресу США ухвалили резолюцію для уникнення шатдауну, яка продовжила фінансування урядових установ на двоетапній основі. Це передбачало, що частина міністерств і відомств отримуватимуть кошти до 19 січня, решта – до 2 лютого наступного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-