У Варшаві назвали фейком заяву ФСБ про затримання в Росії польського шпигуна

У Варшаві назвали фейком заяву ФСБ про затримання в Росії польського шпигуна

Укрінформ
У Польщі назвали заяву ФСБ Росії про нібито затримання у Пензенській області польського шпигуна фейком в межах інформаційної війни між демократичним світом і світом тероризму.

Про це в коментарі Onet повідомив заступник глави МЗС Польщі Анджей Шейна, передає Укрінформ.

«Росія є державою-агресором, а Путіна переслідує Міжнародний кримінальний суд. Тому будь-яку інформацію, надану російською стороною, в ситуації, коли ми докладаємо всіх можливих зусиль для підтримки України на економічному, соціальному та військовому рівнях, слід вважати фейк-ньюсами», - заявив Шейна.

Він додав, що це - інформаційна війна, яка ведеться між демократичним і терористичним світами.

Читайте також: У Польщі затримали білоруску за підозрою у шпигунстві для КДБ

Російські ЗМІ у п’ятницю повідомили, що ФСБ затримала у Пензенській області чоловіка, який працював на польську розвідку. Він є громадянином РФ і працює в охоронній фірмі. Він нібито сам вийшов на польську розвідку і передавав їй інформацію про підприємство, яке охороняв. Зокрема передавав інформацію про контакти російського ОПК з іноземними контрагентами. Взамін за надання розвідувальної інформації йому нібито мали допомогти з виїздом на постійне проживання за кордон.

Як передавало агентство, в Польщі виявлено російську шпигунську мережу у складі 16 осіб, яка упродовж 2022-2023 років в інтересах російської розвідки проводила розвідувальну діяльність навколо морських портів, військових частин, готувала диверсії, а також вела пропагандистську діяльність проти Польщі. Вважається, що це найбільша шпигунська мережа РФ, яку коли-небудь було викрито в Польщі.

Фото: Mateusz_Szymanski/ Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-